Arădenii se feresc să opteze pentru paşapoartele biometrice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Discuţiile şi acţiunile care au avut loc în municipiu pe marginea noilor paşapoarte biometrice au efect asupra arădenilor, care conform Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor prefer să opteze pentru paşapoartele temporare.

Astfel, din 19 octombrie până în prezent din 4.157 de solicitanţi, doar 1.372 au fost de acord să călătorească pe baza actelor electronice.

În vreme ce arădenii se feresc de paşapoartele biometrice pe diferite motive, prefectul judeţului îi îndeamnă pe aceştia să opteze în favoarea lor.

„Recomandăm arădenilor să opteze pentru paşaportul biometric (electronic) pentru că  este un instrument de călătorie sigur şi modern. Este posibil ca în perioada următoare să ne confruntăm cu un număr mai mare de cereri eliberare de paşapoarte  datorată vacanţelor de Paşte şi, apoi, vacanţelor de vară, şi tocmai de accea facem apel cetăţenilor să se adreseze din timp Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor, pentru a evita aglomerările” , a declarat prefectul Călin Bibarţ.

Paşaportul electronic are o valabilitate de cinci ani, respectiv trei ani pentru persoanele cu vârsta de până la şase ani, preţul acestui tip de paşaport fiind de 266 lei şi se eliberează în 20 de zile lucrătoare, iar paşaportul temporar este valabil un an, costă 212 lei şi se eliberează, de regulă, în două ore.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite