A fost ales amplasamentul pentru Monumentul Marii Uniri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Monumentul Marii Uniri va fi amenajat pe lacul de la Pădurice
Monumentul Marii Uniri va fi amenajat pe lacul de la Pădurice

Una dintre cele mai problematice zone din municipiu, lacul Pădurice, care ani la rândul a intrat în gura presei arădene pe fondul lipsei de interes din partea administraţiei locale, a fost aleasă drept amplasament pentru monumentul de peste 20 de metri înălţime.

După ce ani de zile lacul a ridicat probleme de mediu, Primaria Arad justificându-şi lipsa implicării în igienizarea acestuia prin faptul ca lacul este concesionat patronilor restaurantului Lake Grove, Monumentul Marii Unirii ar putea schimba starea deplorabilă a zonei cu pricina.

Chiar şi aşa, pentru amplasarea monumentului, zona va fi modificată, puţinul spaţiu verde care a mai rămas în zonă urmând să aibă de suferit.

„S-a căzut de acord să se respecte hotărârea comisiei naţionale de amplasare a Monumentului Marii Uniri acolo unde a fost câştigat concursul, pe lacul din Pădurice. S-a luat în calcul şi locaţia din faţa Primăriei Arad, dar în final s-a ajuns la concluzia specialiştilor“, a declarat Aurel Ardelean, preşedinte al Asociaţiei pentru ridicarea Monumentului Marii Unirii la Arad.

Astfel, după ce construcţia Catedralei a distrus un parc, Aradul sufocându-se tot mai mult în betoane, Monumentul Marii Uniri ar putea schimba şi el destinaţia spaţiilor verzi din jurul Sindicatelor.

„În momentul în care va fi depusă documentaţia la noi, vom şti excat ce impact va avea amplasarea monumentului în zonă”, a declarat Dana Dănoiu, directorul coordinator al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Arad.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite