Angajaţii fabricii de mobilă, rămaşi fără drepturi salariale şi fără şomaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul colos al industriei arădene îşi trăieşte ultimele zile
Fostul colos al industriei arădene îşi trăieşte ultimele zile

IMAR-ul îşi numără ultimele zile în aşteptarea începerii procedurii de dizolvare. Cu milioane de lei datorii la stat şi la foştii şi actualii angajaţi, fabrica de mobilă pare să moară târâtă prin tribunale.

După ce s-au judecat pentru drepturile salariale restante, actualii angajaţi par să se mai confrunte cu încă o problemă: societatea nu a mai plătit  contribuţiile sociale, şomaj, CAS sau sănătatea de aproape un an.

„Sumele pe care societatea le datorează statului sunt mari şi cu siguranţă că în aceste sume sunt şi incluse şi contribuţiile sociale restante”, a declarat purtătorul de cuvânt al Fiscului arădean, Călin Arusti.

Pe de cealalată parte sindicaliştii fac apel instituţilor arădene abilitate pentru a se implica în problema cu care aceştia se confruntă.

„Fac un apel la instituţiile locale ale statului să ne ajute dacă există această posibilitate. Tot ceea ce depinde de sindicat vom face pentru ca oamenii să-şi ia banii înapoi. Acum în schimb trebuie să vedem cum putem face ca oamenii să poată intra în şomaj”, a spus liderul sindical, Virgil Culda.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite