Poliţia Rutieră şi-a reînnoit parcul auto cu zece autospeciale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii speră să reducă numărul accidentelor rutiere
Poliţiştii speră să reducă numărul accidentelor rutiere

Zece noi maşini dotate cu noile echipamente de supraveghere a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a  autovehiculelor au ajuns la Poliţia Rutieră din Arad. Acestea urmează să fie zona Nădlac, Pecica, Lipova, Bărzava şi Săvârşin între Vinga şi Şag şi pe DN79.

Noul echipament dotat cu un suport de memorie pentru stocarea datelor asigură aproximativ 30 de ore de înregistrare continuă.

Acesta înregistrează automat audio – video imaginile captate în intervalul de 30 de secunde înainte de pornirea înregistrării de către operator şi 60 de secunde după ce operatorul a oprit înregistrarea.

În acest mod, sistemul permite înregistrarea imaginilor simultan cu funcţia de redare a înregistrărilor efectuate anterior.

„Chiar dacă sistem poate fi detectat de aparatele de detectat radar, modul de funcţionare a acestuia nu oferă şoferului timpul necesar pentru reducerea instantă a vitezei de deplasare, adică recepţionarea semnalului detectorului şi timpul de reacţie al şoferului depăşesc timpul cât sistemul radar înregistrează şi marchează viteza excesivă”, a spus Adrian Lile, şeful Serviciului Poliţiei Rutiere Arad.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite