APIA inaugurează astăzi un nou centru local la Săvârşin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fermierii nu vor mai fi nevoiţi să parcurgă zeci de kilometrii
Fermierii nu vor mai fi nevoiţi să parcurgă zeci de kilometrii

După ce la începutul acestui an Agenţia pentru Plăţi şi Intervenţie în Agricultură Arad îşi propunea pentru anul în curs reorganizarea instituţiei prin înfiinţarea de noi centre locale, primul centru de acest gen îşi va deschide porţile în această după-masă la Săvârşin.

Înfiinţarea unui centru local APIA la Săvârşin a fost necesară, mai ales că fermierii erau nevoiţi să parcurgă peste 50 de kilometrii până la Centrul local Lipova.

„Pentru zona Săvârşinului, inaugurarea unui Centru local APIA reprezintă un avantaj pentru cei care încă semai ocupă de agricultură pe Valea Mureşului. Oamenii depindeau foarte mult fie de autobuze, fie de tren pentru a se deplasa până la Lipova, în special cei din Pietriş, care erau nevoiţi să se deplaseze o sută de kilometrii”, a declarat Gheorghe Pleş, primarul Săvârşinului.

Deşi momentan noul Centru local va funcţiona în incinta primăriei din localitate, edilii comunei speră ca până la sfârşitul anului să rezolve problema spaţiului în care centrul va funcţiona.

„Din lipsă de spaţiu, am fost nevoiţi să sacrificăm sala de şedinţe a Consiliului Local, dar sperăm ca până în toamnă să reuşim să rezolvăm şi această problemă mai ales că noul centru va avea nevoie de cel puţin trei încăperi pentru a-şi putea desfăşura activitatea aşa cum trebuie”, a spus Pleş.

Cât priveşte personalul centrului, acesta a fost distribuit de la alte centre APIA din judeţ.

Centrului local APIA Săvârşin îi sunt arondate comunele Săvârşin, Bârzava, Bata, Vărădia de Mureş, Birchiş şi Petriş.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite