Schumann sărbătorit de Filarmonica din Arad printr-un concert de excepţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
200 de ani de la naşterea lui Robert Schumann, sărbătoriţi la Filarmonică
200 de ani de la naşterea lui Robert Schumann, sărbătoriţi la Filarmonică

Test de anduranţă pentru contabasistul Cosmin Puican care mâine, începând cu orele 19.00 îşi va pune la încercare calităţile şi talentul său muzical ca şi solist pe scena Filarmonicii din Arad.

Concertul pe care melomanii nu ar trebui să-l rateze îl aduce pe „Ucenicul vrăjitor” a lui Paul Dukas alături de „Concertul nr. 2 în si minor pentru contrabas şi orchestră” de Giovanni Bottesini şi „Simfonia a II-a de Robert Schumann”, de la a cărui naştere se împlinesc anul acesta 200 de ani.

„ Concertul nr. 2 în si minor pentru contrabas şi orchestră a lui Giovanni Bottesini este un concert de referinţă pentru solistica contrabasului. La orice concurs internaţional de contrabas ţi se cere acest concert pentru că este dificil şi presupune o maturitate pentru a putea interpreta”, a declarat Cosmin Puican.

Pentru a sărbătorii cei 200 de ani de la naşterea lui Robert Schumann în holul Palatului Cultural va avea loc o expoziţie cu documente muzicale din fondul Secţiei Artă şi Multimedia a Bibliotecii Judeţene „A. D. Xenopol“ Arad.

„Aştept ca publicul prezent mâine la concert să fie încântat, mai ales că are toate componentele necesare: muzicalitate şi virtuozitate”, a spus Cosmin Puican.

Cu o carieră muzicală de invidiat, contrabasistul arădean se distinge prin premii obţinute la festivaluri clasice, printre care şi un echivalent al Grammy. Între anii 1999- 2006, Cosmin Puican a fost solobasist la Filarmonica Naţiunilor din Berlin.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite