Aradul intră în această noapte sub cod galben de precipitaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Se anunţă precipitaţii care vor depăşi 20 de litri pe metrul pătrat
Se anunţă precipitaţii care vor depăşi 20 de litri pe metrul pătrat

Împreună cu judeţele, Bihor, Timiş, Caraş Severin, Hunedoara, Gorj, Mehedinţi, Dolj, Vâlcea, Argeş şi Dâmboviţa, Aradul intră începând de sâmbătă la ora 03.00, sub cod galben de precipitaţii, care se va sfârşi tot sâmbătă la orele 18.00.

După ce în această săptămână hectare întregi din întreg judeţul au fost inundate de ploi, cei din cadrul Administraţiei Naţionale a Îmbunătăţirilor Funciare (ANIF) Arad fiind nevoiţi să amenajeze pompe pentru a scăpa de băltirile formate pe terenuri, sfârşitul de săptămână se arată a fi unul plin de precipitaţii.

Chiar dacă se anunţă precipitaţii care vor depăşi 20 de litri pe metrul pătrat, Viorel Laţiu, șeful Sistemului Hidrografic Crișul Alb-Chișineu-Criș se arată optimist în privinţa prognozei.

„În ultimele zile a plouat doar în bazinul inferior al Crişurilor, respectiv între Arad şi Chişineu Criş. De la Ineu în sus, în bazinul superior nu a plouat deloc. În orice caz, nu vor fi probleme chiar dacă va ploua două zile. De abia de duminică putem evalua situaţia din judeţ”, a declarat Viorel Laţiu.

Acesta a mai adăugat că în această săptămână doar Chişineu Criş şi Zerindul au fost localităţile unde râurile au depăşit cota de atenţie.

Cât priveşte ninsoarea şi lapoviţa care se preconizează că vor predomina în zonele montane, în proporţie de 90% zăpada s-a topit, singurele zone în care aceasta mai persistă fiind cele deluroase şi împădurite din nordul judeţului.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite