Apă pompată de pe terenurile agricole inundate de ploaie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de hectare inundate de ploile din ultimele zile au pus la treabă pompele special amenajate pe terenurile agricole din judeţ pentru a scăpa de băltirile care afectau culturile de grâu.

Deşi în momentul de faţă reprezentanţii Direcţiei Apelor Arad au fost pe teren pentru o analiză amănunţită a posibilelor inundaţii ce ar putea lovi judeţul, doar Chişineu Criş şi Zerindul sunt localităţile unde râurile au depăşit cota de atenţie.

„Momentan în judeţ nu avem probleme. La Chişineu Criş şi la Zerind, cotele râurilor au crescut considerabil, dar nu ne temem deoarece există diguri care pot face faţă creşterii debitelor. Pe week-end va fi mai problematic mai ales că se vorbeşte de precipitaţii intense care au să cadă spre sfârşit de săptămână”, a declarat în această dimineaţă Viorel Laţiu, șeful Sistemului Hidrografic Crișul Alb-Chișineu-Criș.

Chiar dacă în proporţie de 90% zăpada s-a topit, singurele zone în care aceasta mai persistă sunt cele deluroase şi împădurite din nordul judeţului.

„Aici mai este foarte puţină zăpadă pe care o aşteptăm să se topească. În rest, se lucrează de zor la pomparea apei de pe terenurile din judeţ. Apa a intrat în pământ destul de mult iar acum au apărut băltirile”
, a spus Viorel Laţiu.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite