Arădeanul Zsolt Torok e pregătit să cucerească vârful K2 din Himalaya

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zsolt Torok va escalada cel mai periculos munte. Alpinistul face parte dintr-o expediţie internaţională, însoţit de un american, un austriac şi un neamţ.

Visul oricărui alpinist pare să prindă contur în cazul arădeanului Zsolt Torok, de 36 de ani, care se află în plină pregătire pentru o expediţie ce va dura două luni şi jumătate şi care îşi propune cucerirea celui mai dificil vârf din lume, K2 din Himalaya.

Torok şi-a luat în serios munca de pregătire. Tânărul a renunţat temporar chiar şi la job în acest scop. Arădeanul se antrenează zilnic la bazinul de înot, unde face scufundări subacvatice pentru a-şi mări capacitatea pulmonară. „De asemenea, alerg zilnic în blocuri de 10 etaje din Arad, de la parter până sus şi înapoi şi din când în când mai merg şi la cetatea de la Şoimoş şi fac acelaşi lucru”, a mărturisit arădeanul.

Expediţia va începe pe data de 15 iunie, iar escaladarea vârfului K2 este programată pentru finele lui iulie, începutul lui august. „Este o expediţie internaţională în care voi pleca alături de un alpinist american de origine română, de un coleg austriac şi de un neamţ”, a mai spus Zsolt Torok. Până acum, Torok a plătit taxa de înscriere de 1,600 de dolari, ce cuprinde permisele de urcare eliberate de autorităţile pakistaneze.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite