Tramvaiul 12 revine pe traseu în aproximativ două săptămâni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii locali au votat astăzi reintroducerea liniei dintre Arad şi Ghioroc. Persoanele care locuiesc în Ghioroc şi care de aproape un an fac naveta vor avea, în sfârşit, o linie directă spre centrul Aradului.

Problema arădenilor din Ghioroc îşi va găsi în sfârşit rezolvarea. Locuitorii de aici vor avea din nou tramvai pentru a ajunge de la Ghioroc în oraş, după ce primăria localităţii a făcut o cerere în scris către reprezentanţii primăriei municipiului pentru a se reintroduce tramvaiul numărul 12. Cei aproape 1.000 de navetişti care zilnic sunt nevoiţi să schimbe pe puţin două mijloace de transport în comun pentru a ajunge în Arad vor avea cât de curând o linie directă.


Veste bună


Consilierii au votat astăzi proiectul prin care se solicită introducerea tramvaiului 12, iar în termen de aproximativ două săptămâni, acesta va fi pus în funcţiune. „Lucrez din greu. După opt ore de lucru aş prefera ca drumul spre casă să îl parcurg stând jos în tramvai, nu în picioare. Dăm mulţi bani pe abonament şi avem pretenţia să avem condiţii. Tot în picioare sunt nevoit să stau şi când merg spre serviciu. În plus, schimbăm de fiecare dată câte două mijloace de transport ca să ajungem în Arad”, a spus Gheorghe Ţucu, de 57 de ani, care vine în fiecare dimineaţă de la Ghioroc la Arad.


Pentru că pe acest traseu circulă doar tramvaiul 11, la orele de vârf, călătorii sunt nevoiţi să stea înghesuiţi chiar şi pe scările vagonului. „Chiar dacă am scos unele linii de tramvai, frecvenţa cu care se circulă este aceeaşi. Am auzit că sunt probleme şi nemulţumiri şi tocmai din această cauză ne-am zbătut să rezolvăm într-un fel situaţia”, a declarat Petre Cuvineanu, director adjunct al Companiei de Transport Public Arad.
Anul acesta, conducerea CTP Arad vrea să refacă în totalitate cei aproape 30 de kilometri de linie de tramvai pe traseul Arad-Ghioroc.


Era şi cazul, pentru că dimineaţa e teroare pe traseul acesta, din cauza aglomeraţiei.
Petru Brânduş, pensionar

image


Eu stau în Micălaca şi cred că tramvaiul 12 este foarte util pentru călători.
Ioana Virgil, muncitoare

image
Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite