Propunerea specialiştilor nemţi: tramvaie noi pentru municipiul Arad

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Costul noilor vehicule se ridică la suma de 20 de milioane de euro. Tramvaiele cu podea joasă şi aer condiţionat ar putea în curând să le înlocuiască pe cele existente în momentul de faţă în Arad.

Societatea germană care a realizat studiul de fezabilitate în vederea achiziţionării a 10 tramvaie noi de către Primăria Arad şi-a prezentat în această dimineaţă raportul. Specialiştii au oferit o serie de sfaturi referitoare la tipul de tramvaie care trebuie cumpărate, în funcţie de infrastructura de transport existentă. În acest moment pot fi înlocuite 40 de tramvaie vechi, iar cele noi trebuie să aibă podea joasă, dar şi aer condiţionat pentru cabina vatmanului şi pentru compartimentul pasagerilor, precum şi sisteme moderne de comunicare. Sunt recomandate 21 de produse de la mai mulţi furnizori.


Costuri şi condiţii


Noile tramvaie nu vor necesita modificarea liniilor, dar obligă la organizarea unor cursuri de pregătire profesională care vor costa 57.000 de euro. Vehiculele vor avea un consum mai mic de energie şi costuri reduse de întreţinere.


Zece vehicule noi


Capacitatea noilor tramvaie va fi echivalentă cu capacitatea tramvaielor Tatra cu două vagoane. Se recomandă să fie făcuţi mai puţini kilometri anual. Cele zece vehicule noi, care ar urma să fie achiziţionate de-a lungul a 3 ani, ar putea să înlocuiască întreaga flotă de Tatra.


Preţul tramvaielor


Niciuna dintre categoriile de vehicule nu necesită însă înlocuire imediată. Specialiştii spun că tramvaiele noi vor avea uşi duble şi că cele zece vor fi suficiente pentru linia 3. Preţul lor va fi de 20 de milioane de euro, la care se adaugă alte 250 de mii de euro pentru dotările atelierelor de reparaţii şi pregătirea vatmanilor.

Infrastructura este bună şi se potriveşte la orice tip de tramvai nou adus.
Rainer Hesser, inginer constructor

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite