S-au dat pedepse pentru ţepele de la BCR Curtici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistraţii arădeni au dat verdictul în dosarul BCR Curtici. 168 de persoane care au luat ilegal din bancă împrumuturi în valoare de 2,6 milioane de euro au primit condamnări la închisoare cu suspendare sau cu executare.

Printre persoanele care-şi vor petrece următoarea perioadă în spatele gratiilor este şi fosta directoare a sucursalei BCR Curtici, Daniela Szirka, acuzată că a facilitat împrumuturile luate cu acte false.


Dintre ceilalţi inculpaţi, 139 au primit pedepse de câte zece luni cu suspendare, în vreme ce capii afacerii, Daniela Szirka, a fost condamnată la opt ani de închisoare, în regim de detenţie, iar colegele ei Elena Mare şi Viorica Stanciu, foste angajate ale BCR Curtici, vor  avea de executat şase ani de închisoare.


Patroni şi administratori ai unor firme


Pe lângă anii de temniţă, mulţi dintre aceştia s-au ales şi cu sechestru pe bunuri. Conducerea băncii a sesizat neregulile după ce într-un orăşel de 8.000 de locuitori s-au dat 200 de credite în valoare de peste 2.600.000 de euro, în perioada 2007-2009, unor persoane care figurau ca angajate la mai multe firme.
„Beneficiarii creditelor au folosit adeverinţe de salariu şi contracte de muncă false, din care rezulta că erau angajaţi ai mai multor societăţi comerciale. Banii obţinuţi din creditele astfel acordate au fost remişi inculpaţilor Nicola Daniel, Brandais Flaviu, Aivănesei Dumitru Viorel şi Jurcă Florin Alin, administratori ai mai multor firme din judeţul Arad, aceştia fiind şi cei care au întocmit documentele false”, au spus procurorii DNA.

Pagubă
Prejudiciul cauzat băncii este de 2.195.000 de euro şi 4.355.000 de lei

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite