Recomandari de weekend / Weekend cu marionete şi teatru underground

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Află cum şi unde îţi poţi petrece timpul liber în acest sfârşit de săptămână în Arad. Festivalul de Teatru şi Film Underground continuă seria de spectacole neconvenţionale şi în acest weekend.

Patru locaţii au fost alese pentru cele 12 spectacole care vor avea loc. Dacă astăzi vor urca pe scenă actorii trupelor de teatru din Bucureşti, Istanbul şi Essen (Germania), sâmbătă este rândul celor din Londra, Colombes (Franţa), Arad şi Chicago să-şi prezinte maestria teatral-artistică. Duminică polonezii, englezii şi ungurii vor oferi în trei locaţii diferite patru piese de teatru neconvenţionale.

Pentru cei mici, sfârşitul de săptămână este dedicat euromarionetelor. „Dănilă şi Săsăilă”, „Babui”, „Les Troi Fils” sau „O minune într-un lan de soare” sunt doar câteva dintre spectacolele pe care atât cei mici, cât şi cei mari, ar trebui să nu le rateze.

RECOMANDĂRI DE WEEKEND

VINERI, ora 14.00 / Zona de Cubo la Delta
Până pe 3 iunie, Galeria Naţională Delta este gazda expoziţiei de pictură semnată de doi artişti din Germania: Peter Ortmann şi Dieter Petersen. Expoziţia „Zona de Cubo” cuprinde lucrări realizate în ultimii ani.

VINERI / „Cocoşatul de la Notre Dame“, la Teatrul Vechi
În cadrul festivalului de Teatru şi Film Underground 2010, în această seară de la ora 20.30, Teatrul Vechi găzduieşte reprezentaţia trupei Arshap Cerceve din Turcia. Durata spectacolului este de 50 de minute, iar povestea lui Victor Hugo este transpusă de patru personaje care se deschid ca metafore ale frumuseţii, credinţei, iubirii şi sacrificului. Spectacolul propus de trupa din Turcia este unul vizual în care interacţiunea dintre păpuşi şi manipulatori creează pe scenă un adevărat ritual, plin de poezie.

SÂMBĂTĂ, ora 12.00 / Trenuleţul de agrement
Arădenii au la dispoziţie în fiecare weekend din sezonul estival trenuleţul de agrement. Trenuleţul turistic circulă sâmbătă şi cu plecări la ore fixe din Piaţa Avram Iancu (staţia din spatele Teatrului).

SÂMBĂTĂ / Parodie despre ridicolul românesc
În această seară, pe scena Teatrului Clasic Ioan Slavici din Arad are loc premiera spectacolului „O noapte furtunoasă“, de Ion Luca Caragiale. Textul clasic a lui Caragiale este adus în timpurile noastre de către tânărul regizor Sorin Militaru care spune că a încercat să îl demitizeze pe Caragiale şi să accentueze parodia şi ridicolul. „Pentru mine ridicolul românesc e să-ţi pui jacuzzi în sufragerie şi un Rembrant pe  perete alături de Răpirea din Serai”, a declarat regizorul pentru a şti ce anume vă aşteaptă.

DUMINICĂ / Experiment teatral la Turnul de apă
Un experiment teatral este prezentat de către Psychological Art Circus din Londra în incinta neconvenţională a Turnului de apă de la Arad în regia şi dramaturgia lui Jack Pixely. Evenimentul va începe la ora 16.00 şi va dura circa 40 de minute. Cel mai notoriu show al companiei engleze spune într-o cheie suprarealistă povestea unei vieţi de după moarte. Având la bază o secvenţă acrobatică de trapez, Human Document recomandă trupa engleză drept una dintre cele mai autorizate voci ale genului, conform criticilor.

DUMINICĂ, ora 10.00 / Întâlnire filatelică
Duminica este dedicată filateliştilor arădeni. Aceştia se vor întâlnii timp de trei ore la Casa Sindicatelor din Arad. Iubitorii mărcilor poştale sunt învitaţi începând cu orele 9.30 la Sindicate, în camera 48.

DUMINICĂ, ora 19.00 / Muzică populară
Duminică seara, arădenii sunt invitaţi la un concert folcloric susţinut de cântăreaţa Sava Negrean Budaşcu şi Orchestra „Rapsozii Zărandului”. Concertul va începe la orele 19.00 şi va dura puţin peste orele 22.00.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite