SUBIECT CERUT DE CITITORI Străzi pe care le sunt întinse capcane şoferilor şi pietonilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Floare Linca spune că a copilărit pe strada care acum este plină de apă
Floare Linca spune că a copilărit pe strada care acum este plină de apă

Oamenii spun că zeci de străzi ar trebui modernizate cât mai repede, deoarece se degradează tot mai mult. Pe strada Renaşterii din Micălaca, şoferii sunt nevoiţi să meargă cu viteză redusă, iar vatmani abia pot ţine tramvaiele pe linie.

Străzile din cartierele arădene dau bătăi de cap şoferilor, dar şi celor care locuiesc în zonă. După fiecare ploaie, acestea se transformă în adevărate capcane. Un exemplu concret este şi strada Renaşterii din cartierul Micălaca, unde locatarii spun că au ajuns la capătul răbdării, deoarece de ani mulţi aşteaptă modernizarea drumului.


„De când mă ştiu drumul arată aşa. Este tot distrus. Ar trebui să îl mai modernizeze puţin”, a spus Pavel Socaci, pensionar. Cum pe strada Renaşterii se află o biserică ortodoxă, sute de credincioşi trebuie ca atât duminica, cât şi în zilele de sărbătoare să meargă cu grijă şi să ocolească gropile pline de apă, mai ales dacă săptămâna respectivă a plouat.


„Abia reuşim să ne strecurăm  printre gropi. Dacă nu suntem atenţi ne umplem de noroi”, a spus colonel Ardelean Gheorghe. Arădenii care au copilărit pe strada respectivă îşi aduc aminte cum a arătat aceasta când ei erau la şcoală. „Eu aici mi-am trăit copilăria. Am urmat cursurile şcolii din colţ. Este păcat să rămână strada aşa. Şoferii merg cu viteza melcului, iar tramvaiele abia reuşesc să treacă prin zonă”, a spus Floare Linca, de 82 de ani.


Renaşterii va renaşte


Dacă arădenilor care locuiesc pe alte străzi cu probleme reprezentanţii primăriei nu le pot da veşti bune, celor de pe Renaşterii le spun că, în curând, strada va fi reabilitată. Se pare că s-au găsit surse de finanţare pentru modernizarea străzii, care este acoperită de piatră cubică. Astfel, pe data de 10 decembrie are loc deschiderea ofertelor pentru licitaţie. „Se va desemna un constructor care să asigure atât partea de proiectare, cât şi de execuţie a lucrării. Costul estimativ al lucrării este de peste şapte milioane lei, fără TVA”, a spus Corina Drăghici, purtător de cuvânt al Primăriei Arad.


Sunt zeci de străzi şi trotuare pe care nu se mai poate circula. Vreau să citesc când se vor repara.
Maria  Chiş, arădeancă

image
Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite