Autostradă cu blestem pentru cele aproape 600 de suflete de pe strada Mărului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Localnicii întâmpină al doilea sezon rece fără lemne pentru încălzire
Localnicii întâmpină al doilea sezon rece fără lemne pentru încălzire

Familiile de pe strada Mărului, care trăiesc lângă şantierul viitoarei autostrăzi, vor fi scoase în stradă. Arădenii din cartierul Alfa şi-au construit colibele fără autorizaţie, de aceea nicio autoritate nu îi va „expropria”.

Nu credeau că vor mai apuca un an în casele pe care le-au ridicat fără autorizaţie în cărămidărie. Peste o sută de familii care locuiesc lângă fosta cărămidărie din cartierul Alfa trăiesc de mai bine de un an cu teama că vor ajunge pe străzi, dormind prin gară sau chiar scări de bloc.

Din această săptămână se vor face primii pași la viitoarea autostradă Arad-Nădlac

Deşi toţi şi-au ridicat colibele fără autorizaţie, nimeni nu a fost interesat să-i „exproprieze”. Acum, în schimb, întâmpină al doilea sezon rece fără lemne pentru încălzire. „De când a început toată povestea asta cu autostrada, nu mai avem linişte. Vremea e tot mai rece, iar noi nu am apucat să mai cumpărăm lemne pentru iarnă de frică să nu rămânem cu ele în stradă în caz că ne vor demola casele”, s-a plâns Marta Morar, localnică. Pentru a scăpa de frig, câţiva au recurs la încălzirea cu cărbuni.

Cu toate acestea, doar noaptea soba este caldă. Îmbrăcaţi şi cu două hanorace, copiii îşi fac temele între pereţi reci şi scorojiţi. „Am avut cărbuni, aşa că altă soluţie nu am găsit”, a explicat Ion Mândru, un alt localnic care adaugă că, pe moment, cea mai bună soluţie e cărbunele.

Soluţia autorităţilor: inventarul


Viitoarea autostradă va duce la demolarea gospodăriilor de pe Mărului.  Autorităţile nu au deocamdată o soluţie pentru aceste familii. Primăria Arad a reuşit, la jumătatea lui 2009, odată cu începerea şantierului în zonă, să inventarieze imobilele şi persoanele care locuiesc în zona străzii Mărului. „Conform unui raport din august 2009 au fost inventariate în această zonă 510 persoane, din care 150 de minori”, a declarat purtătorul de cuvânt al primăriei, Corina Drăghici.

Iarna este cel mai greu pentru noi. Avem copii mulţi la care nimeni nu se gândeşte.
Irina Căciulă, localnică

În zona respectivă trăiesc aproximativ şase sute de persoane.
Corina Drăghici, purtător de cuvânt Primăria Arad

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite