Ştefan a plătit obligat un bilet cu suprataxă, deşi avea abonament pe toate liniile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ştefan Munteanu spune că a arătat abonamentul şi controlorilor.
Ştefan Munteanu spune că a arătat abonamentul şi controlorilor.

Un elev susţine că a luat amendă în tramvai, deşi avea la el abonamentul, dar controlorii nu au ţinut cont. Mama băiatului spune că nu este normal ca fiul ei să rămână fără bani pentru o călătorie, deoarece avea abonament pe toate liniile.

Un băiat în vârstă de 13 ani spune că a fost amendat de către angajaţii Companiei de Transport Public Arad, fără niciun motiv, cu toate că are abonament de tramvai. Ştefan, elevul care se întorcea de la şcoală, a primit un bilet de la o persoană care cobora din tramvai. El nu avea nevoie de bilet, deoarece avea abonament, însă dacă l-a primit, l-a ţinut. Controlorii, care sunt angajaţi ai Companiei de Transport Public Arad au văzut întreaga scenă şi l-au amendat pe minor pentru că a primit un bilet folosit. Băiatul spune că cei care l-au controlat nu au ţinut cont de faptul că avea abonament.

„Cineva mi-a dat un bilet, deşi am spus că nu am nevoie. L-am luat şi l-am ţinut în mână, să nu-l arunc pe jos. Lângă mine mai era un băiat, care nu avea bilet. Controlorii au spus că nu îi interesează că am abonament şi să plătesc 50 de lei amendă, că dacă nu o să trebuiască să plătesc o sută de lei. I-am spus că nu am banii ceruţi, decât 25 de lei. A fost de acord şi mi-a dat o chitanţă. Nu era normal să plătesc eu banii, deoarece am abonament”, spune Ştefan Munteanu.

Cere lămuriri la CTP

Mama băiatului s-a dus la cei de la Compania de Transport Public Arad pentru a rezolva problema. „Am stat de vorbă cu cel care i-a dat amenda. A spus să ne recuperăm banii de la celălalt băiat, care nu a avut bilet. Nu mi se pare corect. Nu trebuia să îi ceară nimeni bani băiatului meu, mai ales că avea abonament”, spune Claudia Munteanu. La rândul lor, reprezentanţii CTP susţin că amenda era pentru celălalt băiat care nu avea nici bilet, nici abonament.

Bilet cu suprataxă dat de controlori

Controlorii susţin că au văzut toată scena în care un călător i-a dat lui Ştefan biletul şi că celălalt băiat nu avea nici bilet, nici abonament. Mai mult de atât, ei spun că primesc amendă şi cei care i-au bilete de la cei care coboară.  Pentru a evita amenda, călătorii pot cumpăra un bilet cu suprataxă, de 25 de lei.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite