Depresia, sărăcia şi boala, pun capăt vieţii. Cinci cazuri de suicid în ultimele săptămâni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii deschid tot mai des anchete pentru sinucideri. Cinci bărbaţi din oraş şi-au grăbit sfârşitul anul acesta. Familia bărbatului din Arad care a decis ieri să-şi pună capăt zilelor, tocmai când a împlinit 47 de ani, se pregăteşte de înmormântare.

Municipiul Arad a devenit în ultima perioadă „scena” sinucigaşilor. Tot mai multe persoane aleg să-şi pună capăt zilelor, fie din cauza datoriilor, a unei iubiri pierdute sau a unei boli. De la începutul anului şi până acum cinci persoane au decis să-şi curme viaţa. Dintre toţi doar un tânăr poliţist mai trăieşte, dar cu grave probleme de sănătate. „Grija zilei de mâine, singurătatea sau boala îi împinge pe cei slabi la gesturi extreme. Ei recurg la sinucidere, deoarece consideră că nu mai este nevoie de ei. Mulţi fac acest lucru din neputinţa de a merge mai departe”, a spus Corina Lupan, pshiolog.


S-a sinucis de ziua lui


Un astfel, de caz este şi al unui bărbat care locuia în Cartierul IAS Mureş. Astăzi, familia lui se pregăteşte de înmormântare. Vasile Maroşan nu a dorit să trăiască decât 47 de ani. Ieri, exact când ar fi trebuit să-şi sărbătorească ziua de naştere, bărbatul a decis să-şi pună capăt zilelor.


Ultima plimbare


El a profitat de faptul că era singur şi s-a spânzurat de mânerul unei uşi din locuinţa sa. Vasile Maroşan locuia împreună cu soţia şi cu fiul său. Acesta mai avea o fiică, plecată la muncă în străinătate. Bărbatul s-a trezit ca de obicei de dimineaţă, a ieşit în curtea casei în baston, şi-a salutat vecinii, iar apoi s-a întors în casă. Când soţia s-a dus în grădină, bărbatul a reuşit să-şi ducă planul până la capăt. După ce a terminat treburile, femeia s-a întors în casă unde şi-a descoperit soţul fără suflare.


Povara bolii


Disperată i-a tăiat imediat funia în speranţa că va reuşi să-l readucă în simţiri, dar totul era în zadar. Vasile Maroşan murise deja. Vecinii bărbatului cred că acesta s-a săturat de suferinţe, pentru că de ani de zile era măcinat de boală.
„Era paralizat de mai bine de zece ani. Mergea foarte greu. Se sprijinea într-o cârjă şi nici nu prea ieşea din casă. Cel mai probabil din această cauză a recurs la acest gest”, a spus Luminiţa, una dintre vecine. Un prieten al bărbatului spune că probabil a fost tare supărat dacă a recurs la acest gest, chiar de ziua lui.

Recurg la acest gest cei care cred că pentru ei nu se mai poate face nimic. Dacă ar apela la terapii s-ar salva.
Corina Lupan, psiholog

Nu sunt suspiciuni în ceea ce priveşte decesul. Nu au fost urme de violenţă pe corp.
Ovidiu Liber, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Arad

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite