Producătorii autohtoni şi-au mutat tarabele la vecini, peste graniţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Produsele româneşti le-au făcut poftă ungurilor prezenţi la festival.
Produsele româneşti le-au făcut poftă ungurilor prezenţi la festival.

Dacă ungurii obişnuiesc să aducă un plus de savoare festivalurilor din Arad, de data aceasta a fost rândul arădenilor să facă furori la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului Cârnaţilor de la Bekescsaba, Ungaria.

Arădenii au profitat din plin de maratonul culinar al ungurilor pentru a-şi promova delicatesele gastronomice.Sub privirile a sute de pofticioşi veniţi de prin mai toată Europa, dar şi de peste ocean, salamul de Nădlac şi-a dat mâna cu cârnaţul unguresc sau cu salamul Csabai.

10.000 de turişti români

„Din compoziţia salamului de Nădlac nu trebuie să lipsească usturoiul, muştarul, piperul, chimionul, sarea şi zahărul, dar mai ales elementul de bază,  boiaua roşie de casă. În cele patru până la şase luni de maturizare a salamului, acesta îşi pierde circa 40 la sută din cantitate, iar afumatul se face natural, cu rumeguş de prun, dud sau fag”, a spus Mircea Neamţ, cel mai cunoscut producător de salam de Nădlac. Potrivit organizatorilor festivalului, cea mai mare pondere a turiştilor a fost reprezentată de compatrioţii noştri.

„Anual, circa o sută de mii de turişti vin să viziteze festivalul. La fiecare ediţie, 80 la sută din turiştii străini sunt din România, ceea ce înseamnă că aproximativ 10.000 sunt români”, a spus Hegely Sandor, directorul festivalului.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite