PORTRET: Nicoleta Maliţa coafează arădencele de 12 ani GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicoleta Maliţa
Nicoleta Maliţa

Nu s-a gândit nicio clipă că se va face coafeză, însă spune că i-a plăcut încă din anii liceului să aranjeze părul colegelor ei.

Nicoleta lucrează în domeniu de la 26 de ani şi a urmărit cu mare atenţie evoluţia coafurilor din ultimii ani. S-a născut în Arad, iar studiile şi le-a finalizat la Liceul „Vasile Goldiş”. Nu şi-a închipuit vreodată că va ajunge până aici, deşi şi-a descoperit talentul pentru coafură încă din anii liceului.
„Nu am visat să îmbrăţişez această meserie, deşi mi-am dat seama că am înclinaţii către acest domeniu încă din liceu. Îmi plăcea să le aranjez pe colegele mele, să le fac diferite coafuri şi chiar să le tund. Practic aşa a începutul totul”, îşi aduce aminte Nicoleta.



Experienţă vastă

Coafeza a învăţat câteva luni pentru a putea începe munca, iar acum se mândreşte cu faptul că a absolvit şi o şcoală unde a învăţat meserie. „Am făcut aproape şase luni cursuri ca să devin coafeză sau frizeriţă, după care mi-am găsit de lucru într-un salon. A fost practic începutul unui succes răsunător“, a spus Nicoleta. De-a lungul anilor, Nicoleta a schimbat mai multe locuri de muncă, însă acest lucru nu a dezamăgit-o, ci dimpotrivă, i-a dat putere de muncă şi ambiţie să meargă mai departe. Fiind martoră la evoluţia coafurilor de-a lungul anilor şi având în spate o experienţă de aproape 12 ani, Nicoleta este cea mai în măsură să vorbească despre cele mai interesante stiluri.

„Exact la început, când m-am apucat eu de această meserie, coafurile erau mult mai frumoase şi elegante ca astăzi. Tinerele din ziua de astăzi cer în general coafuri dezordonate şi rebele”, a punctat Nicoleta. Arădeanca mai spune că pentru această vară se poartă atât părul lung, cât şi cel scurt. Potrivit Nicoletei, culorile anului 2010, sunt roşul şi blondul.

image



Totul pentru cliente

Nicoleta îşi aminteşte cu drag de zilele pe care le începea la ora 5 dimineaţa pentru a-şi mulţumi clientele. „Nu m-a deranjat niciodată faptul că trebuia să vin la serviciu de la ora 6 pentru că mă rugau clientele să le aranjez la păr. O făceam pentru că îmi plăcea şi încă ador să practic această meserie. Şi acum am cliente care vor să fie aranjate înainte de a merge la serviciu sau diferite ocazii speciale. Ţin minte că într-o noapte de Revelion am plecat la 12 fără un pic de la salon ca să termin toate clientele“, a povestit Nicoleta Maliţa. Aceasta a mai spus că a pus întotdeauna meseria pe primul loc nu din nevoie, ci din plăcere.

image

Întrebări şi răspunsuri

De ce ai ales coafura şi nu manichiura?
Pentru că am simţit că am talent în acest domeniu. Acum sunt foarte fericită de alegerea făcută şi pot spune că pe lângă reuşita profesională, mai am o bucurie la fel de mare: sunt mama a trei copii, iar asta e cea mai mare fericire în viaţă.

Crezi că o să intervină rutina şi pentru tine?
Nu m-am plictisit de meserie nici acum şi nu cred că aş fi putut să fac altceva decât ce fac acum. Dacă în alte joburi intervine rutina, la mine nu cred ca va fi cazul.

image

Ce-i place
Nicoleta Maliţa a recunoscut că îi place foarte mult să facă sport, să se plimbe, să călătorească, dar şi să gătească, iar atunci când nu este la salonul de coafură, îi place să stea alături de familia ei. „Îmi place să am tot timpul activitate”, a spus coafeza arădeancă.

Ce nu-i place
Femeia a spus că nu-i plac absolut deloc oamenii care sunt prefăcuţi şi care nu sunt punctuali. „Îmi place să ştiu că dacă am promis un anumit lucru cuiva, fac tot posibilul şi mă ţin de cuvânt. De aceea am aceleaşi aşteptări şi de la oamenii din jurul meu,”, a mărturisit Nicoleta Maliţa.

Profil
Născută. 25.11.1972, Arad.
Studii. Liceul „Vasile Goldiş” Arad.
Familie. Căsătorită, 3 copii.
Pasiuni. Aerobicul şi călătoriile.

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite