Navetiştii de tramvai din judeţ se revoltă contra Companiei de Transport Public

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tramvaiele străbat întreg municipiul
Tramvaiele străbat întreg municipiul

Arădenii care fac cel mai lung drum cu tramvaiul suferă de pe urma unei decizii a Companiei de Transport Public. Oamenii se revoltă împotriva acestor schimbări pentru că circulă zilnic în picioare, deşi plătesc cel mai scump abonament.

Efectele triste ale hotărârii de a trage pe dreapta două rute de tramvai din Arad le simt, în fiecare zi, cei care fac naveta din Ghioroc şi Vladimirescu spre oraş. Oamenii spun că, de când a început şcoala, situaţia s-a înrăutăţit. „Lucrez din greu. După opt ore de lucru aş prefera ca drumul spre casă să îl parcurg stând jos în tramvai, nu în picioare. Dăm mulţi bani pe abonament şi avem pretenţia să avem condiţii. După o oră de mers, ajung obosit acasă, iar dimineaţa o iau de la capăt. Tot în picioare sunt nevoit să stau şi când merg spre serviciu. Cei de la Primărie sau cine se ocupă de acest segment să ţină cont şi de nemulţumirile noastre”, a spus, supărat, Gheorghe Ţucu, de 57 de ani, care vine în fiecare dimineaţă de la Ghioroc la Arad.


Nu sunt soluţii clare


La orele de vârf, călătorii sunt nevoiţi să stea înghesuiţi chiar şi pe scările vagonului. „Şi înainte era greu de făcut naveta, dar parcă acum este mai dificil. Suntem nevoiţi să stăm ca sardelele.  Mai erau două linii, dar le-au desfiinţat. Oricum trebuie să schimbăm tramvaiul la Podgoria, noroc că este valabil abonamentul şi pe liniile din municipiu”, a spus Carla Neagu.  


„Chiar dacă am scos unele linii de tramvai, frecvenţa cu care se circulă este aceeaşi. Am auzit că sunt probleme şi nemulţumiri. Vom încerca să rezolvăm într-un fel situaţia”, a declarat Petre Cuvineanu, director adjunct al CTP. Oamenii care fac naveta sunt hotărâţi să trimită o adresă la Primărie. CTP Arad a scos din circulaţie, la 1 septembrie 2010,  câteva tramvaie, deoa­rece a redus numărul liniilor. Astfel, de la 17 linii s-a ajuns la 13. Este vorba despre linia 17 (Făt Frumos-Micălaca), 8 (Micălaca-centru) şi încă două ce veneau din Ghirorc şi Vladi­mires­cu. 


Vreau să citesc în Adevărul de Seara despre cum circulă tramvaiele.
Cornelia Toth, 50 de ani, agent comercial

Camelia Toth
Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite