Marius Muntean, tânărul care şi-a transformat pasiunea în job

0
Publicat:
Ultima actualizare:

I-au plăcut maşinile de mic, moştenind pasiunea de la tatăl lui. Astăzi, arădeanul deţine un adevărat parc auto, iar principala lui preocupare sunt bolizii.

Marius Muntean se ocupă cu vânzarea maşinilor de mai bine de patru ani de zile şi este pasionat de ele de când era mic, deoarece şi tatăl lui se ocupa cu vânzarea lor. „Încă de mic a înflorit în mine această pasiune, maşinile fiind o mare afacere de familie”, spune Marius. Tânărul mărturiseşte că investeşte în maşini între 30.000 şi 40.000 de euro pe lună, având un loc amenajat unde poate depozita autovehiculele. Marius deţine un parc auto care momentan cuprinde 50 de autoturisme din cele mai variate mărci. „În general, oamenii caută mărcile de maşini mai populare, cum ar fi BMW, Mercedes, Audi, Renault, Opel”, precizează Marius.

Hobby bănos

Tânărul arădean câştigă în medie la o maşină undeva între 1.000 şi 3.000 de euro. „Având în vedere că lumea trăieşte într-un vizibil declin economic, câştigul la o maşină nu mai este la fel de mare, ca acum câţiva ani”, explică cu regret tânărul. Marius, ca dealer auto specializat, cumpără o maşină după anumite criterii. „Mă ghidez în primul rând după calitate iar apoi după preţ, deoarece adevărata satisfacţie pentru mine este să văd clientul cât mai mulţumit”, spune Marius Muntean.

Tânărul achiziţionează maşinile din Austria, Germania şi Franţa deoarece austriecii, nemţii şi francezii sunt oameni serioşi, iar maşinile sunt întreţinute, având în vedere şi diferenţele de drum. „Nu se compară drumurile noastre cu cele de peste graniţă, iar oamenii sunt de cuvânt, adică dacă suni să rezervi o maşină, aceştia ţi-o opresc, până la ora stabilită. Chiar dacă vine un alt om şi vrea să cumpere maşina şi îi dă banii în acel moment, nu o vinde până nu trece ora la care eu ar trebui să mă întâlnesc cu dânsul să văd maşina”, spune tânărul.Momentan, maşinile deţinute de Marius se pot vedea pe blogul său.

„Am făcut acest site pentru că am clienţi din toată ţara. Mulţi oameni vin să cumpere maşini de la mine. Cum mă ocupam de această afacere de câţiva ani, oamenii mă cunosc şi ştiu că deţin maşini de calitate, iar acest site îi ajută pe aceştia să vadă detaliile şi pozele cu maşinile pe care le am”, a explicat arădeanul.

Întrebări şi răspunsuri

După ce criterii caută oamenii să cumpere o maşină?
Sunt tot felul de oameni, în general se ghidează după calitate şi preţ. Ceea ce înseamnă că trebuie să ofer maşini cât mai bune la preţuri cât mai mici.

Te-a afectat criza economică?
Criza economică a afectat întregul sistem de marketing, implicit m-a afectat şi pe mine, cel puţin din punct de vedere al vânzărilor.

Ce maşini îţi plac ţie?
Îmi plac mai mult maşinile sport, nu aş putea specifica o anumită gamă pentru că îmi plac cam toate mărcile de maşini sport, de la BMW la Lamborghini sau Ferrari.

Ce-i place
„Îmi place să ies, să cunosc oameni noi şi mă bucur că pasiunea mea îmi poate oferi acest lucru”, explică Marius Muntean.

Ce nu-i place
„Urăsc monotonia, nu-mi place să fac acelaşi lucru în fiecare zi căci mă plictisesc”, încheie tânărul.

Profil
Născut. 12.06.1988, Arad
Studii. Facultatea de Ştiinţe Juridice, Univesitatea de Vest „Vasile Goldiş”, Arad
Job. Dealer Auto
Familie. Necăsătorit

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite