Sărăcia a fost alungată din centrul Aradului. Primăria desfiinţează second-handurile.

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pe comercianţii de haine vechi îi aşteaptă vremuri grele
Pe comercianţii de haine vechi îi aşteaptă vremuri grele

Boom-ul magazinelor de haine la mâna a doua a început să îşi arate colţii. Pe comercianţii de haine vechi îi aşteaptă vremuri grele, pentru că municipalitatea este decisă să desfiinţeze magazinele second-hand din centru.

Municipalitatea arădeană  modifică regulamentul de desfăşurare a activităţilor comerciale în oraş. După ce au fost rase sex shop-urile din centrul municipiului, de data aceasta primăria stă cu ochii pe magazinele second-hand, care s-au înmulţit în ultimii ani şi îşi fac veacul în centrul oraşului. „Conform reglementării cuprinse în proiectul în cauză şi în scopul promovării unei activităţi comerciale adecvate şi a protejării zonelor cu valoare istorică şi arhitecturală, se interzice desfăşurarea pe B-dul Revoluţiei, inclusiv în clădirile situate pe străzile adiacente şi Piaţa Avram Iancu, a activităţilor de tip second-hand”, a declarat în această dimineaţă, pentru „Adevărul de Seară Arad”, purtătorul de cuvânt al primăriei, Corina Drăghici.


Momentan, oamenii pot aduce propriile sugestii legate de proiect. În ianuarie, primăria vrea o dezbatere publică, urmând ca mai apoi, magazinele de profil deja existente în centrul oraşului să se mute în cartiere sau chiar în Piaţa Obor. „Dacă ne cer să ne mutăm, atunci să ne ofere condiţii, unde să avem vad comercial bun”, a spus Mircea Foghiş, proprietarul unui magazin second-hand.


Cât priveşte calitatea hainelor la mâna a doua, controalele făcute de Protecţia Consumatorului au scos la iveală neraguli mari la unele magazine. „Cele mai frecvente nereguli au fost depistate la etichetarea hainelor, dar şi a lipsei instrucţiunilor de întreţinere. Sunt magazine care afişează un preţ la intrare, dar în realitate acestea au alt preţ”, a spus Ioan Hârlău, comisar în cadrul Oficiului pentru Protecţia Consumatorului Arad.


Nu sunt de acord cu această decizie. Oamenii sunt prea săraci pentru haine noi.
Nicoleta Şandru, 53 de ani, comerciantă

Nicoleta Şandru


Am copil. De unde să-i cumpăr hăinuţe, dacă nu ne permitem mai mult.
Mirela Ciornei, 33 de ani, casnică

Mirela Ciornei


E o decizie proastă, după părerea mea, şi ne va afecta pe toţi.
Viorel Sculici, 59 de ani, muncitor

Viorel Sculici
Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite