Căpşunarii au blocat vămile. Traficul la frontiere a crescut cu 40 la sută în ultimele ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sute de români trec zilnic vămile arădene
Sute de români trec zilnic vămile arădene

Traficul pe la frontierele arădene a crescut cu 40 la sută în ultimele 24 de ore. Numai prin vama Nădlac, cel mai mare punct de trecere a frontierei din ţară, traficul s-a triplat faţă de zilele obişnuite.

Traficul prin vămile din vestul ţării a crescut considerabil în ultimele zile, după ce mii de români care muncesc ori s-au stabilit în Occident au ales să-şi petreacă sărbătorile de Crăciun în România. Pentru a face faţă numărului mare de turişti, au fost suplimentate benzile pe sensul de intrare în ţară şi au fost puşi mai mulţi poliţişti să facă verificări.

„În punctele de trecere a frontierei, se înregistrează o creştere a traficului de persoane şi mijloacelor de transport, sens în care, pentru evitarea aglomerărilor, IJPF Arad a luat toate măsurile necesare astfel încât tranzitul să se efectueze în condiţii normale”, a declarat în această dimineaţă pentru „Adevărul de Seară“, Mihaela Leş, purtătorul de cuvânt al IJPF Arad. Încă de dimineaţă, zeci de maşini şi de TIR-uri formau cozi în vama Nădlac, din cauza aglomeraţiei, fiind nevoiţi să aştepte şi două ore pentru a intra în ţară. Astfel, aproximativ 80 de poliţişti de frontieră au fost mobilizaţi pentru a face faţă „asediului” românilor. Mai mult de atât, în ultimele 24 de ore, vama Nădlac a fost tranzitată de peste 11.000 de persoane, traficul crescând cu 40% faţă de o zi normală.

Se circulă greoi

Pentru a evita aglomeraţia din anii precedenţi, frontieriştii le recomandă călătorilor şi celelalte vămi arădene. „Recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră, inclusiv cele de la Vărşand şi de la Turnu, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor datorită, numărului mare de călători, într-un timp foarte scurt”, a mai explicat Leş.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite