„Fluture de lux” pentru cei cu dare de mână. Zeci de locuințe de vis vor fi construite în Fântânele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proiectul de la Fântânele va avea la final forma unui fluture
Proiectul de la Fântânele va avea la final forma unui fluture

Proiectul de la Fântânele va crea 300 de locuri de muncă în comună şi va fi finalizat în cel mult trei ani. Lucrările la baza de agrement cu terenuri de golf, piscine, hoteluri şi vile de lux vor începe, cel mai probabil, anul viitor.

La 7 kilometri de Arad, în comuna Fântânele, a fost lansat cel mai ambiţios proiect derulat până acum, în zonă. Este vorba despre un habitat ce include o bază de agrement, cu terenuri de golf, piscine, hoteluri şi vile de lux. Butterfly Parc a fost schiţat de doi arhitecţi faimoşi din Italia, în colaborare cu o societate de proiectanţi din Arad. Proiectul este unic în Sud-Estul Europei, atât prin prisma faptului că include un teren de golf uriaş, cu 18 găuri competiţionale, cât şi prin aceea că, văzut de la înălţime, panorama locaţiei oferă imaginea unui fluture.


Locuinţe de vis


„Este unul din proiectele noastre pe care l-am început de câteva luni. Îl vom realiza în două faze. În prima fază vom face terenul de golf, zonele verzi şi serviciile, iar ulterior vom construi o zonă imobiliară cu locuinţe şi hoteluri”, spune Mauro Rizzinelli, preşedintele societăţii investitoare.  Butterfly Park a fost imaginat în urmă cu câţiva ani, pe un teren agricol, de către cei doi arhitecţi italieni, Paolo Bodega şi Dario Quarantini. Astfel, firma de proiectare din Arad şi investitorii italieni au creat un delicat echilibru între formă şi funcţionalitate, care îşi propune să placă la vedere, dar să şi fie încântător pentru cei care vor trăi aici. Butterfly Park va include, printre altele, 350.000 de metri pătraţi de spaţii verzi private şi 150.000 de metri pătraţi de spaţii verzi publice, cu pieţe şi alei pietonale. De asemenea, în zona amintită vor fi plantate 6.000 de plante noi.  


Cele două aripi ale fluturelui se unesc printr-un Club exclusivist, care, din punct de vedere al imaginii, va reprezenta inima pulsantă a Butterfly Royal Club. Investitorii spun că vor exista şi săli izolate aici, unde vor putea fi discutate teme de business. Autorităţile din zonă spun că sunt foarte încântate de acest proiect. „Ne bucurăm că am reuşit să atragem asemenea investitori cu un aşa potenţial economic. Noi am avut un rol activ în atragerea lor din vara anului 2007”, spune Emil Nicolae Otlăcan, primarul comunei Fântânele. În zona respectivă vor fi angajate aproximativ 300 de persoane, iar proiectul se va finaliza în doi-trei ani. 

Localnicii abia aşteaptă să înceapă lucrările. Se vor creea noi locuri de muncă.
Emil Nicolae Otlăcan, primar Fântânele

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite