Planuri high-tech pentru drumuri. Şoferii şi pietonii vor circula în siguranţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 30 de stâlpi cu panouri solare  vor fi montaţi în curând, în tot judeţul Arad. Astăzi au început licitaţiile pentru proiectarea şi executarea unei tehnologii de ultimă generaţie, atât pentru şoferi, cât şi pentru pietoni.

Drumurile din judeţul Arad vor avea sisteme de iluminat cu panouri solare şi de siguranţă a traficului.Reprezentanţii consiliului judeţean spun că este vorba despre câteva zeci de sisteme complexe de iluminat public care să beneficieze de energie electrică de la soare.


S-a dat drumul la licitaţii


Acestora li se adaugă şi o serie de sisteme de siguranţă a traficului la treceri de pietoni. Ele vor fi dotate cu supraveghere video şi cu butoane de acţionare a sistemului de semaforizare. Pentru ca aceste sisteme să poată fi puse în practică, reprezentanţii consiliului judeţean au anunţat în această dimineaţă organizarea a două licitaţii pentru proiectare şi execuţie. Un proiect se referă la zonele pentru pietoni şi costă peste 1.000.000 de lei, iar celălalt, la sistemele de iluminat, în valoare de 554.400 de lei.
„Dorim ca şoferii să aibă vizibilitate pe timp de noapte pentru a putea evita accidentele. Echipamentele vor fi montate în mai multe zone ale judeţului. În total, se vor monta 33 de stâlpi dotaţi cu panouri solare”, a spus Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Este o idee excelentă, numai să o văd pusă în practică.
Gabi Popovici, inginer

Mă bucur că s-au gândit la astfel de sisteme. Sunt mai economice.
Silviu Ignat, electrician

În multe ţări există deja acest sistem pentru pietoni şi este bun.
Tatiana Ştef, contabil

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite