Micii designeri prezintă ţinute şi machiaje inedite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de tineri pregătesc un show de modă la liceul „Francisc Neumann”. Aproximativ 30 de elevi lucrau în ritm alert în această dimineaţă pentru a pregăti un simpozion creat de ei de la A la Z.

Elevele liceului „Francisc Neuman” s-au pregătit încă de la primele ore ale dimineţii de simpozionul organizat în această după masă, cu ţinute, machiaje şi coafuri aparţinând modei contemporane. La eveniment vor participa elevi din trei judeţe din vest care vor expune ţinute realizate chiar de ei.
„Expoziţia va avea trei secţiuni: inovaţii în designul vestimentar contemporan, industria textilă şi estetica corpului omenesc. Expoziţia va fi presărată şi de o prezentare de modă cu haine confecţionate la orele de curs, în atelierele şcolii”, a declarat, în această dimineaţă, profesor Doina Stoica, directorul instituţiei.


Prezentări la Berlin


Evenimentul este de talie naţională şi îşi propune să scoată în evidenţă designul, frumosul şi creativitatea vestimentară şi estetică. „Machiajele şi coafurile sunt alcătuite tot de noi în ton cu vestimentaţia expusă. Proiectul are în vedere influuenţele costumelor specifice minorităţilor transpuse în moda actuală”, a explicat eleva Ionela Dărău.
În această dimineaţă, atelierul de creaţie al fetelor de la Liceul „Francisc Neuman” strălucea de frumuseţe. Machiaje de seară, manichiuri elegante şi coafuri bine conturate, toate erau pregătite cu mare atenţie. „Avem tineri talentaţi în toate domeniile, de aceea ne-am gândit ca la acest simpozion să îmbinăm ţinutele contemporane cu un machiaj şi o coafură pe măsură. Anul trecut am participat la Berlin cu o astfel de prezentare”, a adăugat Doina Stoica, directoarea liceului.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite