Dascălii din oraş au luat lecţii de la spaniolii din orașul iberic Malaga

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de profesori arădeni s-au întors din Spania cu idei şi perspective noi. Cadrele didactice au participat la un schimb de experienţă, în oraşul iberic Malaga, cu scopul de aduce îmbunătăţiri educaţiei arădene.

Inspectori şcolari, directori de licee şi zeci de profesori se reîntorc astăzi dintr-o mini vacanţă profesională, care a avut loc în Malaga - Spania. Deplasarea a avut ca scop un schimb de experienţă în cadrul proiectului „Inovaţie şi creativitate în proiecte de parteneriat cu comunitatea locală”. Grupul din Arad a plecat către Malaga în urmă cu o săptămână, iar pe toată perioada şederii a fost monitorizat.

„Pe 23 mai, un alt grup de profesori va pleca tot în Spania, cu acelaşi scop. Prima delegaţie a participat la diferite activităţi şi dezbateri pentru a învăţa care sunt diferenţele dintre învăţământul nostru şi cel spaniol”, a declarat Mirela Aldescu.

Prietenia dascăl-elev

Profesorii care au participat la prima sesiune din Spania spun că au rămas plăcut surprinşi de strânsa legătură dintre elevi şi cadre didactice, la orice nivel de studii. În urma vizitelor pe la toate intituţiile de învăţământ din Malaga, profesorii arădeni au putut observa care sunt metodele de predare, respectiv de învăţare în şcoli şi ce fel de examene se susţin. „În Spania nu se pune problema ca vreun elev să ridice tonul la profesorul lui, cum de altfel se întâmplă la noi. Buna comunicare la ore cred că e cheia succesului educaţional străin”, a explicat Laura Putnic, inspector şcolar. În ciuda perioadei de criză prin care trec toate instituţiile statului, profesorii arădeni spun că vor pune în practică ce au învăţat în urma schimbului de experienţă.

Uită de sărăcie

„Elevii nu sunt vinovaţi de deciziile Guvernului. Noi ne-am ales această meserie aşa că vom continua să dăm ce avem mai bun pentru viitoarele generaţii”, a spus Michaela Borza, director la Liceul „Aurel Vlaicu” Arad.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite