Foşti angajaţi ai fabricii de mobilă IMAR din Arad care îşi cer drepturile la CEDO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foştii angajaţi au mai câştigat o luptă în războiul cu IMAR-ul
Foştii angajaţi au mai câştigat o luptă în războiul cu IMAR-ul

Peste trei sute de foşti lucrători ai fabricii de mobilă au făcut primul pas pentru recuperarea drepturilor băneşti datorate de societate. Sindicatul din cadrul societăţii a primit acum răspunsul favorabil.

După ce la sfârşitul lunii august dosarul celor 398 de foşti angajaţi ai fabricii de mobilă arădene a luat calea Curţii Europene pentru Drepturilor Omului (CEDO), sindicatul din cadrul societăţii a primit acum răspunsul favorabil. „S-au făcut paşii promişi de noi. Dosarul a fost înregistrat, avem număr şi urmează să prezentăm toate cele necesare celor de la CEDO pentru rezolvarea situaţiei. Aş minţi dacă aş spune că în şase luni sau într-un an se va rezolva problema, deoarece noi nu am mai fost într-o asemenea situaţie”, a declarat, în această dimineaţă, Virgil Culda, liderul sindicatului IMAR SA. Acesta face acum apel la sindicatele din ţară care se confruntă cu aceeaşi problemă, pentru a face front comun în lupta pentru drepturile salariale datorate.

Foştii angajaţi ai societăţii rămân în continuare cu buzunarele goale. Elisabeta Csecs, fostă angajată a IMAR-ului, este revoltată că nu şi-a primit drepturile salariale din aprilie 2009. „În momentul în care s-a făcut marea privatizare s-a ştiut că se va ajunge aici. Şi-au bătut joc de noi, nu s-a respectat nimic din drepturile noastre. Pentru Mauro Frola, directorul executiv al societăţii, primordial a fost să fie plătită factura pentru mesele pe care acesta le lua zilnic la restaurantele din Arad, nicidecum salariile noastre”, a spus Elisabeta.

În ceea ce priveşte dosarul de insolvenţă al fabricii de mobilă, Tribunalul Arad a amânat judecarea cauzei pentru 1 februarie 2011. „Ieri, trebuiau să se judece contestaţiile creditorilor, dar s-a amânat pe 1 februarie 2011. Până la următorul termen vom încerca să dispunem de un tabel întreg al creditorilor. În caz contrar, se va trece la faliment”, a spus Ştefan Dinu, administratorul judiciar al societăţii.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite