Crater cu scandal între blocurile din Vlaicu. Propietarul terenului spune că va începe lucrările

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce un dezvoltator imobiliar a lăsat baltă o lucrare, locatarii s-au trezit cu o groapă în mijlocul drumului. Concertul broaştelor din lacul format, mirosul, dar şi faptul că oricând imobilul în care stau poate fi afectat îi nelinişteşte pe oameni.

Locatarii unui bloc din cartierul Vlaicu stau cu frica în sân, din cauza faptului că imobilul în care locuiesc se poate surpa din cauza unei gropi pline cu apă, care se află în imediata apropiere. Mai mult de atât, lacul format este plin de broaşte şi de mizerie.


„Avem broscărie în faţa blocului, unii mai în glumă spun că la vară avem şi unde ne scălda, dar nu este de râs. Pământul din jurul gropii a început să se surpe”, s-a plâns Tiberiu Duma, unul dintre locatari. Toată povestea se petrece în faţa blocului Y 8 B, unde locuiesc şi foarte multe familii cu copii. „Este un real pericol. Sunt copii care nu înţeleg că nu este voie să se joace în jurul gropii”, a explicat Viorica Hodiş. 


Necazuri vechi


Concertul broaştelor din lacul format, mirosul, dar mai ales faptul că oricând imobilul în care stau poate fi afectat i-a dus pe oamenii din zonă în pragul disperării. Necazurile au început în luna martie a anului trecut, când în zonă au apărut utilajele pentru demolare. Atunci, locatarii blocurilor din apropiere erau mulţumiţi şi sperau că pe locul unei case vechi se va ridica o clădire nouă, însă nu a fost aşa. Problemele au apărut după ce casa a fost pusă la pământ, iar pe locul său au început lucrările la fundaţie. La scurt timp, groapa s-a umplut cu apă, iar lucrările au fost sistate. Reprezentanţii primăriei spun că au început demersurile pentru a-l obliga pe proprietar să-şi îndeplinească datoriile.
Proprietarul terenului spune că nu este vina lui pentru situaţia creată. „Noi am săpat groapa, canalizarea blocului era lângă şi din cauza malului care s-a surpat a afectat-o. Am mutat-o pe banii noştrii. Am luat multe amenzi, dar nu este vina noastră. Avem pagubă de peste 300 de milioane lei vechi. După data de 15 mai vom începe lucrările la un spaţiu comercial”, a spus Florian Poleac, proprietarul terenului.

Am dat amenzi pentru că nu a avut autorizaţie de construcţie.
Leonid Gheorghiţă, şeful Inspectoratului Judeţean în Construcţii Arad

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite