Luna ianuarie le-a adus arădenilor facturi la întreținere mai mare cu până la 30%

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tot mai mulţi arădeni apelează la sobe ca să-şi reducă din cheltuieli
Tot mai mulţi arădeni apelează la sobe ca să-şi reducă din cheltuieli

Facturile pe luna ianuarie au crescut cu 20-30%, conform Uniunii Locale a Asociţiilor de Locatari. Arădenii trebuie să plătească pentru căldura consumată în prima lună a anului şi 600 de lei pentru un apartament de bloc.

Finalul lunii februarie, în care vin facturile de întreţinere aferente lunii ianuarie, dă fiori arădenilor. Cu toate că autorităţile locale au dat asigurări că facturile la întreţinere nu vor fi mai mari decât cu maximum 10 procente, realitatea a dovedit că acestea au crescut cu 20-30% faţă de luna anterioară.

Încălzire cu lemne

Pentru un apartament cu trei camere în cartierul Aurel Vlaicu, familia Novac a plătit în luna decembrie circa 430 de lei întreţinere, din care 320 a fost încălzirea. „Nu s-au afişat încă cheltuielile, dar ne-a zis administratorul că factura de la CET este cu vreo 30% mai mare decât în decembrie. Nu ştiu cum o scoatem la capăt”, a declarat, pentru Adevărul de Seară Arad, capul familiei, Constantin Novac.

Nici cei care se încălzesc pe gaz nu sunt feriţi de şocul facturilor din ianuarie. „Acum ne-au venit două facturi deodată, pentru că s-a schimbat sistemul de facturare şi avem de fapt şi jumătate din decembrie. Trebuie să plătim 320 de lei pentru trei camere, la o suprafaţă de 80 de metri pătraţi”, a spus Mioara
Costea, o arădeancă.

Locuitorii din casele vechi din centru sau care şi-au mai păstrat în apartamente şi sobele vechi au profitat în luna ianuarie şi s-au mai încălzit şi cu lemne. „Nu cred că o să plătesc mult mai mult ca în decembrie, adică vreo 370 de lei, căci am dat caloriferele la minim şi am mai făcut foc. Am luat acum doi ani lemne de vreo 700 de lei şi peste iarnă ne facem focul”, a declarat Iuliana Palfi, o arădeancă ce  locuieşte în centrul oraşului, într-un apartament de 78 de metri pătraţi.

Facturi mai mari la întreţinere
„Am fost informaţi de către asociaţiile de locatari că facturile au crescut cu 20-30 la sută, în medie”, spune Vasile Arion, vicepreşedinte al Uniunii Locale a Asociaţilor de Locatari Arad (ULALA). Acesta mai povesteşte că ULALA a primit chiar şi o sesizare de majorare a facturilor cu 60% faţă de luna decembrie.

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite