40 de milioane de euro s-au dus în canalizarea din cartierul Sânicolaul Mic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locatarii din cartierul arădean Sânicolaul Mic se bucură că s-au terminat cei trei ani de lucrări. Un robot de supraveghere a fost montat printre ţevi. De astăzi, 1.400 de familii din cartierul arădean Sânicolaul Mic se pot branşa, individual, la reţeaua de canalizare introdusă în zonă.

Cele 1.400 de familii din cartierul Sânicolaul Mic au primit cea mai bună veste din ultimii ani: au canalizare. Municipalitatea a inaugurat în această dimineaţă noua reţea de canalizare din zonă. După aproape trei ani, perioadă în care s-a lucrat intens la proiect, locatarii de aici se arată în sfârşit mulţumiţi.
„De astăzi ne putem branşa individual la reţeuaua de canalizare. Pentru noi este un vis care părea să nu se mai îndeplinească. Cu toate că stăm într-un cartier mare, în municipiu, până acum era ceva mai rău ca la ţară”, a spus, în această dimineaţă, Cornel Butcovan din Sânicolaul Mic.


„Crocodilul” din canal


Primarul Gheorghe Falcă recunoaşte că investiţia de aici este specială, realizată în premieră pentru municipiul Arad. „De acum începe, oficial, racordarea celor 1.400 de familii din cartier la reţea. Eu sunt foarte încântat de cum s-a obţinut finanţarea, 40 de milioane de euro de la Banca Mondială, nerambursabili. După finalizarea proiectului, 94 la sută din suprafaţa Aradului va avea canalizare”, a declarat edilul şef, Gheorghe Falcă. Tot de astăzi, urmează să se mai facă recepţia trotuarelor, a spaţiilor verzi şi a reţelelor stradale. Abia apoi muncitorii vor considera lucrările finalizate. De asemenea, aseară au avut loc şi primele teste pentru a se verifica dacă ţevile de canalizare funcţionează cum trebuie şi pot fi date în funcţiune.
„În toată reţeaua de canalizare a fost introdus un robot industrial, botezat de constructori «Crocodil». Capul robotului se poate roti pentru a observa toate detaliile, îmbinările, dar mai ales pentru a focaliza fisurile. Cu ajutorul robotului se constată
dacă ţeava de canalizare este în ordine şi se poate afla indicele de pantă. Nu s-au înregistrat probleme”, a adăugat Gheorghe Falcă.

Într-o lună, va avea loc recepţia lucrărilor de canalizare în cartierul Bujac.
Corina Drăghici, purtător de cuvânt Primăria Arad

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite