Două camioane făcute praf au paralizat traficul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat a rămas blocat în cabina camionului, până la sosirea pompierilor. Şoferii blocaţi în cozi enorme din cauza accidentului au dat vina pe constructorii care ar fi făcut şoseaua mult prea alunecoasă.

Traficul spre vama Nădlac a fost complet blocat în această dimineaţă vreme de mai bine de o oră, după ce două camioane s-au accidentat frontal. Conform poliţiştilor, ambele camioane se îndreptau dinspre Arad spre localitatea Pecica.


Imediat după ieşirea din municipiu, unul dintre şoferi a încercat să vireze la stânga şi a semnalizat. Şoferul camionului din spatele său nu a respectat însă distanţa regulamentară şi a observat mult prea târziu intenţia celui din faţa sa. Astfel, cele două camioane s-au lovit în plin.


Impactul a fost unul puternic, iar unul din autotrenuri a ajuns de-a curmezişul şoselei. Celălalt a ajuns în şanţ. Din cauza coliziunii a avut de suferit şi un alt şofer de TIR, care venea dinspre Nădlac spre Arad şi transporta hrană pentru câini.


Unul dintre camioanele implicate în accident, a acroşat TIR-ul care circula regulamentar, iar încărcătura a fost avariată serios. Mai multe cutii ce conţineau hrană pentru câini au ajuns împrăştiate pe carosabil. Echipajul de descarcerare l-a scos pe şofer, iar echipajul Smurd l-a transportat de urgenţă la spital.


Drumarii, acuzaţi


Şoferii obligaţi să aştepte în cozi până s-a curăţat şoseaua aruncă vina pe constructorii care au reparat drumul. „Uitaţi ce alunecoasă e şoseaua! Chiar dacă nu ai viteză, frâna de abia prinde. Probabil au aruncat cu ceva”, a declarat Mircea Poenaru, unul dintre şoferi.


În replică, reprezentanţii de la Drumuri Naţionale spun că nu există nici un fel de pericol. „S-au făcut reparaţii şi peste s-a pus un tratament de etanşare cu bitum aditivă. Nu e niciun pericol, iar şoseaua nu este alunecoasă. Pur şi simplu trebuie să se respecte viteza legală”, a declarat Ioan Balint, director Drumuri Naţionale Arad.

Uitaţi ce alunecoasă e şoseaua! Chiar dacă nu ai viteză, frâna de abia prinde!
Mircea Poenaru, şofer

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite