Înlocuiesc bacul vechi cu un pod nou peste Mureş care va lega Pecica de Sânpetru German

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările la podul dintre Pecica şi Sânpetru German încep în câteva zile. Valoarea proiectului depăşeşte 28 de milioane de lei, iar construcţia va fi prevăzută cu benzi pentru biciclişti, pentru maşini şi trotuare.

 Astăzi va începe organizarea de şantier pentru ridicarea podului peste Mureş, construit între localitaţile Sânpetru German şi Pecica. Cum săptămâna trecută reprezentanţii Consiliului Judeţean Arad şi cei ai administraţiilor din localităţile Pecica şi Secusigiu au semnat predarea amplasamentului, acum constructorul este liber să înceapă lucrările.


Investiţia este aşteptată de mai mulţi ani de localnici, care s-au săturat să traverseze Mureşul cu bacul. „Trecem cu bacul, deşi este cam periculos. Momentan nu avem ce face”, s-a plâns Ladislau Bony, din Pecica. Odata cu finalizarea podului se va asigura o legatură directă între oraşul Pecica, situat pe malul drept al râului, şi localităţile de pe malul stâng al Mureşului.


Va creşte nivelul de trai


Este vorba de Felnac, Sânpetru German, Secusigiu, Satu Mare şi, în continuare, spre localităţile din judeţul Timiş, Periam, Sânicolaul Mare, Cenad, Igris, respectiv localităţile din aval pe malul drept al Mureşului, Semlac, Şeitin, Nădlac. Responsabilii de proiect estimează că, după construcţia podului, peste 45.000 de locuitori vor avea acces uşor spre zonele industriale din Pecica şi Arad. „Investiţia în podul rutier peste râul Mureş este deosebit de importantă şi necesară pentru locuitorii de pe cele două maluri. Va contribui la creşterea nivelului de trai al cetăţenilor, asigurând confort şi siguranţă în trafic, precum şi scurtarea timpului de transport dintre localitaţi”, a explicat Nicolae Ioţcu, preşedintele Consliului Judeţean.


Timpul de traversare a Mureşului se va face în aproximativ 35 de secunde, faţă de 30 de minute cât este în acest moment. Podul va avea o lungime de 610 metri şi o suprastructură din patru grinzi. Vor fi amenajate benzi pentru biciclişti, trotuare şi două benzi carosabile pentru autoturisme.

Peste 14.000 de locuitori din Pecica şi satele aparţinătoare vor fi beneficiarii acestei investiţii.
Petru Antal, primar Pecica

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite