Autostrada ungurească e la vamă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ungurii au reuşit să termine şi sectorul cuprins între localităţile Mako şi Szeged. Până la graniţa cu România, în Nădlac, vecinii noştrii mai au de construit doar 15 kilometri de autostradă.

În doar doi ani şi jumătate, ungurii au reuşit să termine cei 31,6 kilometri de autostradă care leagă cele două oraşe din ţara vecină. Autostrada ar fi trebuit să fie pusă în funcţiune în septembrie, anul trecut, dar lucrările au fost întârziate din cauza inun­daţiilor de pe Tisa, din vara lui 2010, care au blocat lucrările la podul dublu suspendat de peste râu, parte a autostrăzii. Ritmul de lucru pe şantierele autostrăzii ungureşti a fost susţinut şi progresele erau vizibile de la o lună la alta. „S-a lucrat mereu, de prin 2008, cu mici opriri din cauza vremii. La centură s-a lucrat cam de un an, iar anul trecut a fost gata. Au fost amplasate chiar şi panourile care avertizează asupra terminării autostrăzii”, a declarat  Arpad Szirbik, un locuitor din Mako.

Ungurii ne-au avertizat încă din momentul în care au început lucrarea în ţara lor că autostrada Nădlac-Arad ar trebui să aibă prioritate pentru autorităţile româneşti, pentru ca pe coridorul IV paneuropean să existe continuitate. Ungurii mai au acum un hop de trecut: cei 15 kilometri care vor lega Mako de Nădlac trebuie finalizaţi în 2012. Semnele că şi aici ungurii vor termina mai repede decât noi, se pot vedea deja. Sensul giratoriu care face legătura cu centura oraşului Mako, respectiv cu autostrada Szeged-Mako, este finalizat.

La noi, pentru cei 38 de kilometri care vor lega Nădlacul de Arad, de abia au fost aleşi constructorii. „Autostrada are un termen de execuţie de doi ani, deci ar trebui să fie finalizată în 2013”, a spus Eusebiu Pistru, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite