Primele veşti de la jandarmul arădean plecat în Afganistan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Familia lui Dragoş Ivănescu aşteaptă momentul în care acesta se va întoarce. Jandarmul arădean care instruieşte poliţia din Afganistan spune că este sănătos şi se adaptează ritmului alert dintr-o zonă de război.

Soţia plutonierului adjunct Dragoş Ivănescu, singurul arădean care a ajuns în aceste zile în Afganistan, unde va instrui poliţişti, a acceptat să ne dezvăluie sentimentele ei de când soţul a ales drumul armatei. În contextul în care, în ultima perioadă, doi români au murit în Afganistan, Claudia Ivănescu recunoaşte că se teme pentru siguranţa soţului ei, dar se roagă ca timpul să treacă mai repede şi el să revină acasă sănătos.
Soţia arădeanului spune că a primit deja primele veşti din Afganistan. Dragoş a sunat de două ori, iar de azi are acces la internet pentru a putea păstra legătura cu cei dragi.


Meserie din pasiune


„În 2005 înainte de a pleca în Kosovo a stat şase luni în Bucureşti la pregătire, apoi, în 2009, încă două luni. Deşi i-am spus că riscul este mult prea mare, ştiam că nimic nu-l va face să renunţe. Nu am fost de acord cu plecarea lui. În adâncul sufletului poate îmi doream să nu treacă peste examenele care le-a susţinut”, a recunoscut soţia arădeanului. Dragoş Ivănescu a fost îndrăgostit de armată încă de mic copil. Şi-a ales meseria din pasiune, iar acum se numără printre cei mai buni jandarmi ajunşi în Afganistan. „Sunt conştientă de riscurile peste care trebuie să treacă în fiecare zi, dar s-a pregătit foarte bine pentru această misiune şi am încredere că o va îndeplini cu succes”, a adăugat soţia plutonierului adjunct. Dragoş Ivănescu va executa în Afganistan misiuni de instruire a forţelor de ordine publică. „Jandarmul se alătură celor 65 de ofiţeri şi subofiţeri ai Jandarmeriei Române care vor executa operaţiuni de instruire a Poliţiei Naţionale Afgane timp de şase luni”, a declarat Florin Zapodean, purtător de cuvânt la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Arad.

A început în Kosovo


Arădeanul de 38 de ani face parte din structurile Jandarmeriei Române din anul 1994 când a absolvit Şcoala de Subofiţeri Jandarmi Câmpina şi a fost repartizat la Arad. În anul 2007 a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Academiei de Poliţie Alexandru Ioan Cuza Bucureşti. Acesta a participat la două misiuni de menţinere a păcii în Kosovo, prima în anul 2005, iar cea de-a doua, în anul 2009. „Nu se plânge niciodată când vorbim, chiar dacă adesea simt pe vocea lui că ceva nu-i bine. Ştie să-mi insufle siguranţă şi încredere”, a încheiat Claudia Ivănescu.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite