TIMP LIBER: Weekend alb la muzeu pentru devoratorii de artă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şi în acest an, sâmbătă, 14 mai, şi duminică 15 mai, porţile muzeului vor fi deschise publicului până după miezul nopţii.

Arădenii vor avea prilejul să descopere un altfel de muzeu, să călătorească în universul ştiinţei, dar şi în  universul artei. Astfel, sâmbătă, la Sala Clio, arădenii pot vizita între orele 21.00 – 01.00, expoziţia de artă plastică „Salonul de acurelă”, putând asista totodată şi la un atelier interactiv cu membrii cenaclului.

Fotografii inedite
La Muzeul de Artă, tot de la ora 21.00 va avea loc proiecţia filmului documentar „Rondul de noapte – Rembrandt”. Una dintre atracţiile evenimentului are în prin plan vernisajul expoziţiei „Mineritul aurifer. Îndeletnicire milenară în Transilvania”, care va avea loc în sala de expoziţii temporare a Palatului Cultural, de la orele 21.00.

„Fotografiile, majoritatea istorice, sunt mărturie a  activităţii miniere din Transilvania, a importanţei economice dar şi culturale a unei indeletniciri milenare. Valoarea istorică şi documentară a expoziţiei este completată de obiecte care au fost utilizate la lucru în mină, acestea aparţinând muzeelor partenere şi unor colecţionari particulari”, a spus Adelina Stoenescu, purtătorul de cuvânt al Complexului Muzeal Arad.

„Tillsonburg” revine pe scenă

image

Unul dintre cele mai de succes spectacole arădene revine în această duminică, de la orele 19.00, în Sala Studio a Teatrului Ioan Slavici din Arad. „Tillsonburg“, fascinanta poveste scrisă de Malachy McKenna, pusă în scenă de Jimmy Fay, regizor asociat al Teatrului Abbey din Dublin, va fi prezentată din nou publicului. Piesa prezintă povestea a doi tineri, ajunşi, în urma citirii unui anunţ dintr-un ziar, să culeagă tutun într-un orăşel îndepărtat. Cei doi par extraşi dintr-o uriaşă urnă imaginară, în care ar putea fi turnate, la o adică, milioane de destine similare.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite