Numărul şpăgarilor AC/DC de la Vama Nădlac a mai scăzut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cei 10 suspecţi, patru lucrau pe sensul de ieşire din ţară alături de un şef de tură. Procurorii arădeni au extins ancheta la nivel internaţional pentru că au nevoie şi de o declaraţie mai exactă a celor care au depus reclamaţie împotriva angajaţilor de la drumuri.

Reprezentanţii artiştilor cărora li s-a cerut mită în vama Nădlac trebuie să povestească exact ce s-a întâmplat atunci când au fost opriţi la graniţă. Cât priveşte plângerea celor din staff-ul AC/DC, procurorul arădean spune că aceasta a fost trimisă prin fax la Ministerul Transporturilor, din Franţa, de la sediul temporar al firmei care organizează turneul australienilor. Astfel că şi autorităţile franceze, cărora li se va solicita să sprijine rezolvarea acestui dosar, au fost informate despre şpaga de la vama românească.

Audiaţi de două ori

În zilele următoare, procurorii arădeni vor audia, la rândul lor, toţi angajaţii asupra cărora planează suspiciunea că au cerut mită. „Am identificat deja cele 10 persoane aflate de serviciu, din care patru au lucrat pe sensul de ieşire din ţară, unde s-a petrecut presupusa faptă. Alţi cinci angajaţi au fost de serviciu pe sensul de intrare în ţară la punctul de trecere a frontierei Nădlac şi mai există conform organizării interne a instituţiei un şef de tură”, a spus Codrin Gavra, şef-secţie urmăriri penale în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad. Acesta mai spune că procuratura arădeană a mai solicitat poliţiştilor de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din  cadrul Poliţiei Arad documentele întocmite în ziua aceea, dar şi reclamaţia oficială a reprezentanţilor trupei australiene.

Anchetă paralelă

În paralel cu cercetările procurorilor arădeni, ancheta administrativă dispusă de conducerea Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale în acest caz, continuă. Cei zece angajaţi aflaţi pe tură în ziua de 18 mai, când caravana de 29 de camioane a AC/DC a ieşit din ţară pe la vama Nădlac, au fost audiaţi de către comisia trimisă de la Bucureşti.

„Facem analizele să vedem care maşini şi-au luat rovinietă la intrarea în România, care au fost verificate la ieşirea din ţară”, a spus Ana Luţu, şefa comisiei de anchetă. Aceasta a discutat cu toţi angajaţii din Vama Nădlac pe numele cărora există dosare de cercetare penală.

Când se anunţă concluziile anchetei

La rândul său, ministrul secretar de stat în Ministerul Transporturilor, Eusebiu Pistru (foto), a declarat, în această dimineaţă, că inspectorii comisiei de anchetă din cadrul CNADNR trebuie să prezinte o concluzie. „Din informaţiile mele, ancheta administrativă va fi finalizată cel mai probabil la finele acestei săptămâni. Tot atunci, aceste rezultate vor fi date publicităţii”, a declarat pentru „Adevărul de Seară“ Arad, ministrul secretar de stat.

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite