EXCLUSIV Criminalul de la Pecica vrea să fie pus în libertate ca să aibe grijă de copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii lui Valentin Graure, rămaşi orfani de mamă, îşi poartă singuri de grijă
Copiii lui Valentin Graure, rămaşi orfani de mamă, îşi poartă singuri de grijă

Valeriu Graure, care şi-a omorât soţia în 2008 cu un cuţit, apoi s-a predat, cere să fie eliberat pentru a fi alături de copii. Arădeanul din Pecica a fost condamnat la cinci ani de puşcărie, într-un caz simplu pentru procurori: vinovatul şi-a recunoscut imediat fapta.

Au trecut mai bine de doi ani de când Valeriu Graure, un bărbat din localitatea arădeană Pecica, şi-a înjunghiat mortal soţia. Se întâmpla la finele anului 2008. La urechile lui ajunseseră mai multe poveşti, potrivit cărora, în timpul când el a fost plecat la muncă în Italia,  soţia l-ar fi înşelat.


Nervos şi supărat, bărbatul i-a cerut femeii explicaţii. Cearta dintre cei doi a degenerat, încât Valeriu, împins de gelozie, a luat cuţitul şi a înjunghiat-o. Când a realizat, îngrozit, că şi-a ucis soţia, a strigat imediat după ajutor şi a sunat la 112. Adriana Graure a decedat pe drum spre spital, iar poliţiştii l-au ridicat imediat pe tată. El a fost audiat, şi-a recunoscut şi regretat enorm cumplita faptă. Fapta sa a zguduit întreaga comunitate din oraş, mai ales că bărbatul era cunoscut ca un om bun şi familist.


Nevinovat pentru copii


Deşi instanţa l-a condamnat la cinci ani de puşcărie, Valeriu este nevinovat pentru copii. Ei nu şi-au judecat nici o clipă tatăl pentru că le-a ucis mama. „E un om deosebit şi s-a sacrificat foarte mult pentru noi. Ştim sigur că regretă mai mult ca orice ce a făcut, iar noi îl credem. Înainte să fie dus de poliţie, ne-a pus să promitem că o să avem grijă de noi şi să rămânem împreună, lucru pentru care o să luptăm de acum înainte”, a declarat Monica Graure, fiica lui Valeriu Graure. Între timp, cei mai mici dintre copii au ajuns într-un centru de plasament, în timp ce ceilalţi au rămas în grija surorii mai mari.


„Am ajutat în permanenţă familia Graure şi îi ajut în continuare, atât cât pot cu alimente, lemne sau materiale de construcţii. Au numărul meu de telefon şi păstrăm legătura de când s-a petrecut fapta”, a declarat Petru Antal, primarul oraşului Pecica, acolo unde locuiesc copiii. Deţinutul aşteaptă din spatele gratiilor decizia magistraţilor de la Tribunalul Arad, pentru a afla dacă în scurt timp se va putea întoarce alături de copii.

Ştim sigur că regretă mai mult ca orice ce a făcut, iar noi îl credem.
Monica Graure, fiica criminalului

Înmormântarea soţiei

Ajutaţi de autorităţi şi rude, copiii au organizat înmormântarea mamei. Procedurile legale nu au permis ca tatăl lor să fie aproape, fie şi pentru câteva minute, în ziua în care urmau să o conducă pe mama lor pe ultimul drum.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite