Reprezentanții ULAL cer energie verde şi preţ mai mic la căldură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Uniunii Locale a Asociaţiilor Locative propun astăzi Consiliului Local Civic să scadă preţul gigacaloriei la 70 de lei. Iarna aceasta arădenii au plătit 224 de lei pentru o gigacalorie. Mulţi spun că nu vor mai face faţă unor cheltuieli similare în sezonul următor.

Facturile mari la întreţinere, din care costul principal a fost căldura, i-a obligat pe mulţi pensionari să facă împrumuturi ca să nu rămână în frig.Mulţi arădeni au avut nevoie de ajutorul copiilor ca să nu rămână datori. „În iarna aceasta am plătit întreţinerea şi 650 de lei, iar numai căldura a ajuns la 350. Noroc că mă mai ajută copiii, că nu m-aş putea descurca”, a spus Elena Niţu.


Maxim 70 de lei fără ajutor de subvenţie, la atât vor reprezentanţii Uniunii Locale a Asociaţiilor Locative să reducă valoarea gigacaloriei, începând cu următoarea iarnă. Soluţia în acest caz este de a se produce gigacaloria conform reglementărilor Uniunii Europene, având la bază energia verde. „Vrem să reducem preţul la 70 de lei, valoare pe care am vrea să o păstrăm de acum în minim 20 de ani”, a declarat Vasile Arion, vicepreşedintele ULAL. În aceste zile, la Arad va avea loc şi o dezbatere pe această temă, la care sunt aşteptaţi să participe specialişti din străinătate.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite