Ştefania Zăvoianu merge cu taxa de salubrizare la Curtea de Apel

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arădeanca se judecă cu municipalitatea din anul 2009
Arădeanca se judecă cu municipalitatea din anul 2009

Războiul Ştefaniei Zăvoianu cu taxa de ridicare a gunoiului îşi caută rezolvarea în faţa magistraţilor timişoreni. După ce Tribunalul Arad a respins acţiunea intentată de arădeancă, demonstrarea legalităţii taxei speciale bate pasul pe loc. 

Războiul care durează de ani buni dintre Şefania Zăvoranu şi Primăria Arad ar putea să-şi găsească rezolvarea la Curtea de Apel Timişoara, care în 2009 a retrimis Tribunalului din Arad dosarul spre rejudecare şi a casat sentinţa dată iniţial de instanţă. „Am atacat în instanţă pe motiv de nelegalitate. Taxa de salubritate nu îndeplineşte condiţiile de taxă, atâta vreme cât nu primăria este cea care face acest serviciu, ci operatorul. Mai mult de atât, dacă este o taxă specială, conform legii finanţelor publice locale, taxele speciale trebuie încasate în afara bugetului local”, a delarat în această dimineaţă, pentru „Adevărul de Seară”, Ştefania Zăvoianu.


O armată de funcţionari


Ştefania Zăvoianu spune că dacă i se va da câştig de cauză, Direcţia Venituri va trebui să renunţe la o parte dintre angajaţii care se ocupau de această taxă. „Ceea ce doamna Zăvoianu face e o pierdere în instanţă. Taxa asta mănâncă 50 la sută din efectivul direcţiei. Ceea ce nu ştie ea este că aceasta este încasată în bugetul taxelor speciale”, a spus Pavel Neamţiu, şeful Direcţiei Venituri din cadrul Primăriei Arad.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite