Dosare penale pentru constructorii Podului Traian

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma unor controale ale inspectorilor ITM în Aradul Nou, mai mulţi angajatori au fost depistaţi că lucrează la negru.

În această dimineaţă, mai multe societăţi comerciale care execută lucrările de modernizare a centrului vechi s-au ales cu dosare penale, după ce inspectorii ITM au constatat că ele lucrează cu oameni la negru. Inspectorii ITM şi poliţiştii arădeni au efectuat în aceste zile o serie de controale pe şantierele din oraş, pentru a vedea dacă sunt persoane care lucrează fără forme legale.


„Controalele au avut loc pe şantierele din cartierul Aradul Nou, acolo unde mai mulţi muncitori lucrează de câteva luni la schimbarea liniilor de tramvai şi la modernizarea Podului Traian”, a declarat Ovidiu Jugu, directorul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Arad. În urma verificării documentelor celor găsiţi pe şantiere, a fost identificat un antreprenor din judeţul Satu Mare care a folosit, începând din 9 mai 2011, 13 angajaţi, iar pentru şase dintre aceştia, contractele de muncă nu erau înregistrate în sistemul Revisal.


Munca la negru, pedepsită


„Nici unul dintre cei 13 angajaţi nu  avea semnat contractul de muncă, astfel încât pe numele administratorului societăţii angajatoare au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul comiterii  infracţiunii de primire la muncă a mai mult de cinci persoane fără încheierea unui contract individual de muncă”, a adăugat Ovidiu Jugu. Firmele ştiu că dacă vor fi prinse că lucrează cu angajaţi fără forme legale vor plăti foarte scump. „De când cu noul Cod al Muncii, ştim că nu ne mai putem juca cu acest lucru”, a spus Ştefan Orodics, reprezentantul unei firme de construcţii.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite