Sora românului ucis în timpul unei misiuni a presimţit că afganii i-au omorât fratele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sora  românului care a fost ucis în timpul unei misiuni a Naţiunilor Unite, Rodica Moţco, este devastată. Femeia a povestit cât de dedicat a fost Filaret Moţco misiunilor militare, în timpul cărora a mai înfruntat moartea.

Rodica Moţco, una dintre surorile românului care s-a aflat printre victimele incidentului de vineri seară din Afganistan, se pregăteşte alături de ceilalţi fraţi şi de mama de 83 de ani de înmormântare. Rodica Moţco locuieşte în Arad de mai bine de 20 de ani. De când a aflat că fratele ei a fost omorât cu sânge rece nu mai mănâncă şi nici nu îşi poate găsi liniştea. Ea va mai sta câteva zile la Arad şi, cel mai probabil la sfârşitul săptămânii, va pleca spre localitatea natală Izvoarele Sucevei, deoarece trupul lui Filaret va fi repatriat.


De la Arad vor pleca la înmormântare mai multe persoane, printre care rude şi apropiaţi ai familiei. „Cum ne anunţă că îl va aduce în ţară plecăm spre Suceava. Ţin permanent legătura cu mama şi cu ceilalţi fraţi ai mei. Până în acest moment nu se ştie exact în ce zi va fi adus. Aseară ni s-a spus că pe duminică. Este groaznic. Toată familia este distrusă şi nu ne mai putem găsi liniştea”, a spus Rodica Moţco.


Ştirea despre tragedie


Filaret Moţco avea 43 de ani şi lucra la Secţia de Afaceri Politice a Biroului ONU din Mazar-I-Sharif. El a fost principalul sprijin al familiei, ajutându-şi fraţii şi mama. Rodica Moţco poveşteşte cu lacrimi în ochi că, vineri seara, atunci când a auzit prima dată ştirea, dar pe când nu se cunoşteau numele celor care au murit, a simţit că este vorba despre fratele ei.

Rodica Moţco, sora românului mort în Afganistan: ,,Era un sprijin pentru toţi”


„Eram la serviciu şi ascultam ştirile. Chiar i-am spus unui client, care era de faţă, că am presimţirea că este fratele meu. Acelaşi sentiment l-a avut tot atunci şi un fin de-al meu. De atunci am început să dau telefoane şi mă rugam să nu fie adevărat. Mi s-a spus că nu i se va face public numele până în momentul în care nu o să o anunţăm pe mama, care are 83 de ani. Este groaznic ca o mamă să-şi îngroape fiul, care era un exemplu pentru mulţi. Era un om bun, care ajuta pe toată lumea”, spune Rodica Moţco. Aceasta mai afirmă că Filaret iubea România şi de fiecare dată când venea îi plăcea să trăiască româneşte.

A făcut şase facultăţi, învăţa mult şi când era mic. El ne-a ajutat mereu pe toţi.
Rodica Moţco, sora lui Filaret

A mai trecut pe lângă moarte


Familia lui Filaret spune că militarului nu i-a fost niciodată frică să meargă în Afganistan. Viaţa lui a mai fost pusă în pericol de patru ori tot în Afganistan. Era însă foarte secretos cu misiunile pe care le avea. ,,Rar puteam afla de la el câte ceva. Însă aşa printre picături am aflat că a mai fost pus în pericol de patru ori”, a mai spus Rodica.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite