Dramă şi sărăcie: şi-au îngropat copilul de 3 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O familie acuză sistemul medical că a ignorat boala băieţelului şi l-a lăsat să moară cu zile. Din cauza unei greşeli în certificatul de naştere, familia a mai fost nevoită să decaleze cu o zi înmormântarea micuţului.

Sistemul medical românesc nu e pentru toate buzunarele. Au aflat acest lucru pe pielea lor membrii unei familii din Arad, după ce băiatul lor de trei ani a fost trimis de la un medic la altul fără a i se da un diagnostic clar.


Mitroiu Leontin Leonardo, în vârstă de trei ani, suferea de anumite afecţiuni încă de la naştere, fapt neştiut de familia sa. La început, părinţii au crezut că al şaptelea copil al lor este perfect sănătos, dar micuţul a început, de la un an la altul, să-şi schimbe fizionomia. „Am tot umblat cu el la fel şi fel de medici, însă fie ne trimiteau acasă pentru că nu aveam bani de împins, fie ne spuneau că îl trec în baza de date a persoanelor cu handicap pentru că nu ne puteau oferi un răspuns clar”, a spus Daniela Marta, mătuşa copilului găsit fără suflare chiar de către părinţii lui.


Diagnostic: hidrocefalie


Potrivit rudelor, lui Leo i se deformase capul, în ultimele luni. Corpul micuţului era unul normal pentru vârsta lui, însă capul era mult mai mare. „Ultimul medic la care am fost ne-a spus că are hidrocefalie. Pe 7 mai împlinea patru anişori. Astăzi, însă, îl ducem la groapă”, a spus Simion Marta, unchiul băiatului.
Familia micuţului este de părere că, dacă medicii i-ar fi „băgat în seamă”, tragedia ar fi putut fi evitată. „Este foarte important de înţeles că în vreme ce hidrocefalia ca atare este tratabilă, cauza care a determinat-o poate să fie una imposibil de eliminat şi poate să fi produs leziuni ireversibile la nivelul creierului. Este foarte important să se stabilească din start dacă factorul cauzator de hidrocefalie poate fi eliminat sau nu”, a explicat Mariana Veniciu, medicul care l-a consultat ultima dată pe Leo.

Am tot umblat cu el la fel şi fel de medici, însă ne trimiteau acasă.
Daniela Marta, mătuşa copilului

Bomboana de pe colivă


Pe lângă boala care le-a răpit copilul, familia s-a trezit că nu îşi poate îngropa băiatul din cauza unei greşeli în certificatul de naştere. „Pe 7 mai făcea patru ani, iar în certificatul de naştere au greşit data. Mai exact era trecut 15 mai, dată la care a fost externat de la Maternitate. Am fost nevoiţi să amânăm cu o zi înmormântarea din această cauză, pentru a rezolva problemele cu certificatul de deces. Preotul ne-a sfătuit chiar să nu mai amânăm pentru că riscăm să fim amendaţi”, a mai spus mătuşa micuţului.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite