Pasiuni costisitoare. Kiting-ul cucereşte împrejurimile Aradului.

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kiting-ul este agreat in special de tineri
Kiting-ul este agreat in special de tineri

Importat în urmă cu nouă ani de peste ocean, kitingul îşi „arată” colţii la fiecare sfârşit de săptămână prin împrejurimile Aradului. Un vânt bun, câteva sute de euro investiţie şi un pic de antrenament sunt necesare practicării unui sport care îmbină perfect surfingul cu zborul.

Cum Aradul nu are pârtie amenajată pentru practicarea kitingului,  sau spaţii special amenajate, cei care apucă să-şi ridice zmeul de circa patru metri, renunţă la orice mijloc de locomoţie: placă surf, role sau la buggy. Kitingul sportiv este cel mai simplu de practicat, deoarece necesită doar un zmeu, un vânt bun şi puţină îndemânare.

Power kitingul pe de cealaltă parte necesită pe lângă o investiţie în plus în echipament, şi ore de antrenament. „Kitingul înseamnă un zmeu pentru a tracta o persoană care foloseşte un anumit mijloc de locomoţie, indiferent că se deplasează pe zăpadă, gheaţă, iarbă sau pe apă. Este sportul care foloseşte un zmeu. Vântul este cel care pune în mişcare kite-ul, cu o forţă de tracţiune destul de mare”, a explicat Vlad Lupşa, un pasionat al acestui sport.

Kiting-ul este costisitor, iar pentru a-l practica, pasionaţii investesc câteva sute de euro.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite