PORTRET: Ionuţ Ienăşescu pianist talentat la doar 9 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionuţ Ienăşescu
Ionuţ Ienăşescu

Anul trecut, arădeanul se aşeza pentru prima oară la pian. În prezent, pianul a devenit cea mai mare pasiune a lui.

Ionuţ este unul din copiii talentaţi ai Aradului, fiind înscris la cursurile organizate în cadrul Palatului Copiilor. Nu a participat încă la vreun concurs, dar işi doreşte extrem de mult să aibă ocazia să demonstreze că este priceput în stăpânirea şi combinarea armonioasă a notelor muzicale. Şi-a dorit mult să aibă propriul pian pentru a putea să se perfecţioneze în timpul liber, aşa că părinţii lui au făcut tot posibilul şi i-au îndeplinit copilului dorinţa.
„Tatăl meu a observat că am anumite înclinaţii către acest domeniu şi că sunt extrem de interesat de pian, aşa că a făcut un efort şi mi-a cumpărat un pian”, a povestit Ionuţ.

Talentul şi dăruire

De câteva luni, Ionuţ a primit propriul pian pe care l-a vrut neapărat în camera lui, astfel că este foarte mulţumit de faptul că poate sa exerseze în voie. Ionuţ mărturiseşte că este foarte de mulţumit când munca sa se finalizează cu laude din partea profesorului său.  Îi place foarte mult să compună fiind considerat un adevărat talent de către Adrian Nicolescu, profesorul care îi îndrumă paşii în lumea muzicală.

Apreciat de profesori

„Profesorul meu mă laudă la fiecare repetiţie la care ne întâlnim şi spune despre mine că sunt un copil talentat şi foarte perseverent în ciuda vârstei fragede. Tot el este cel care mă încurajează şi îmi spune că talentul meu trebuie exploatat şi modelat, mai ales că am tendinţa să-mi realizez propriile compoziţii. Îmi doresc mult să particip la competiţii aşa ca încerc să mă perfecţionez şi să lucrez cât mai mult”, a spus pianistul. La Palatul Copiilor, Ionuţ este înscris şi la cursurile de arte plastice, limbi străine şi  informatică, fiind un copil a cărui dorinţă de cunoaştere pare că nu are limite. De câteva luni, Ionuţ s-a înscris la lecţiile de judo din cadrul clubului „Dinamo”, club aflat în subordinea Departamentului de Intervenţii Rapide al Poliţiei.

Părinţii sunt foarte mândri de tânărul talent al familiei, fiind dispuşi să facă orice sacrificiu este necesar pentru a îl sprijini pe copil, iar Ionuţ mărturiseşte că, în măsura în care timpul îi va permite, nu are de gând să se oprească din procesul de perfecţionare pe care l-a început.
„Îmi doresc cel mai mult să devin un compozitor de succes şi am de gând să fac tot ce îmi stă în putinţă pentru a îmi atinge obiectivul, dar nu am de gând să mă opresc doar la atât”, a spus Ionuţ Ienăşescu.

Întrebări şi răspunsuri

Care sunt compozitorii tăi preferaţi?
Cel mai mult îmi place Ludwig van Beethoven cu renumita „Für Elise”, mai îmi plac Mazurcile şi Polonezele lui Chopin, Schubert, Franz Liszt, bineînţeles Wolfgang Amadeus Mozard cu Nunta lui Figaro şi lista poate continua.  

Ce spun persoanele din jurul tău despre pasiunea ta?
Desigur, până acum am fost lăudat şi apreciat de cunoscuţii mei, de profesori, de familie şi de cei care află cum îmi petrec timpul. Eu nu cred că fac ceva chiar atât de ieşit din comun. Sunt de părere că fiecare copil de vârsta mea ar trebui să aibă o pasiune pentru care să se lupte.

Ce-i place
Ionuţ spune că îi plac sporturile de iarnă, mâncărurile şi prăjiturile preparate de către mama sa. „Prima dată am fost la munte când aveam 4 ani şi tot atunci am şi schiat prima oară. Printre celelalte lucruri care îmi plac foarte mult se numără specialităţile culinare ale mamei”, a povestit zâmbind Ionuţ.

Ce nu-i place
„Nu cred că există lucruri care să nu îmi placă. Am fost învăţat încă de mic să fac toate lucrurile cu pasiune pentru că îmi va fi mult mai uşor. Totuşi, nu prea mă împac cu vremea mohorâtă şi ploaia, doarece mă împiedică în realizarea activităţilor în aer liber”, a mai spus Ionuţ.

Profil
Născut. 01.03.2001, Arad
Experienţă. Cântă la pian de 1 an

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite