TIMP LIBER: Măiestria Bucovinei ajunge în weekend în vest

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Meşterii populari din celălalt capăt al ţării încondeiază „live” ouă la Complexul Muzeal. Cei care s-au săturat doar să admire imaginile cu ouăle de Paşte ornate frumos pot participa la un workshop inedit, începând de mâine dimineaţă.

Pe lângă sesiunile de shopping înainte de cea mai importantă sărbătoare a primăverii, arădenii au ocazia să facă şi ceva pentru suflet. Creatoarele populare Georgeta Mihale şi Ramona Ohenciuc deschid mâine la Muzeu un atelier specific, în cadrul căruia oricine poate descifra tainele meşteşugurilor populare. Tema principală vor fi ouăle, încondeiate conform tehnicii migăloase, transmise din mamă în fiică în Bucovina.

În expoziţia cu vânzare pot fi admirate şi ouă încondeiate din colecţia unor meşteri populari bucovineni, cunoscuţi arădenilor de la târgurile organizate anual de muzeu. „Atelierul, organizat în premieră la Arad, este o activitate educaţională inedită indiferent de vârstă, la care au participat, în această saptămână, peste 500 de copii din şcolile şi grădiniţele din Arad. Aşadar arădenii pot participa la demonstraţii de încondeiat ouă în expoziţia cu vânzare”, a explicat Adelina Stoenescu, purtător de cuvânt al Complexului Muzeal Arad. Tinerii care au avut parte de o avanpremieră la Muzeu promit că vor reveni duminică, de data asta alături de părinţi. „Am aflat informaţii despre tradiţia acestui meşteşug devenit artă. Mi-au plăcut toate modelele. Îţi trebuie multă răbdare să poţi încondeia un ou”, a recunoscut Andreea Vlad, elevă.

Expoziţie cu vânzare

Atelierul va fi deschis sâmbătă şi duminică, între orele 9.00-13.00. În expoziţie sunt expuse ouă încondeiate cu motive vechi de Bucovina, aranjate pe simboluri şi icoane pe sticlă, toate obiecte din colecţia de etnografie a Muzeului „Arta Lemnului” Câmpulung Moldovenesc. Ouăle realizate de meşteri vor putea fi cumpărate de pasionaţii de artă tradiţională românească, pe toată perioada evenimentului.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite