Ovidiu Răchită şi Florin Moldovan, audiaţi într-un dosar de cămătărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Moldovan şi Ovidiu Răchită au fost prezenţi astăzi la Tribunalul Arad
Florin Moldovan şi Ovidiu Răchită au fost prezenţi astăzi la Tribunalul Arad

Cei doi sunt acuzaţi că au dat bani cu camătă şi au ameninţat diferite persoane. În această dimineaţă, principalii suspecţi în cazul crimei de acum şase ani au ajuns din nou în faţa instanţei, acuzaţi de cămătărie.

Florin Moldovan şi Ovidiu Răchită, principalii suspecţi în cazul crimei de acum şase ani, când fiul unui judecător influent a fost găsit fără suflare pe malul Mureşului, au fost prezenţi astăzi la Tribunalul Arad, într-un alt dosar. Cei doi, alături de alţi suspecţi, sunt acuzaţi de cămătărie şi răpire de persoane, infracţiuni de pe urma cărora au reuşit să intre ilegal în posesia unor imobile.

Zeci de interlopi implicaţi

În această dimineaţă, în sala de judecată a Tribunalului Arad s-a aflat pe rol procesul în care mai multe personaje controversate din Arad sunt judecate pentru iniţiere, constituire şi aderare la grup infracţional organizat, şantaj şi lipsire de libertate.

Pe lângă Ovidiu Răchită şi Florin Moldovan, inculpaţi mai sunt şi celebrul Fizidean, Şuteu, „Topa” şi Stăniş, după ce, iniţial, învinovăţite au fost zeci de persoane. Presupuşii păbugubiţi din dosar nu au depus plângeri nici în 2006, atunci când anchetatorii susţin că s-a petrecut fapta, dar nici în prezent nu s-au constituit parte civilă, deşi daunele se estimează la câteva sute de mii de euro. Denunţul a fost făcut anul trecut, tocmai de unul din inculpaţi, Fizidean.

„Nu sunt vinovaţi de acuzaţiile aduse în acest dosar. Răchită şi Moldovan au recunoscut că au dat bani împrumut lui Fizidean, la vremea respectivă, însă totul s-a desfăşurat în mod legal, cu acte încheiate la notar, iar nevinovăţia lor poate fi acum probată în faţa instanţei”, a declarat, în această dimineaţă, Marius Răchită, fratele unuia dintre inculpaţi. Răchită şi Moldovan au dat împrumut o sumă de bani lui Fizidean, iar acesta, la rândul lui, a dat banii la doi oameni de afaceri din oraş. Cum datoria nu a mai putut fi recuperată, cei doi patroni au încheiat nişte acte cu Florin Moldovan, ca în schimbul banilor, să-i dea diferite bunuri.

Nu au existat violenţe la recuperarea banilor, din partea lui Florin.
Lavinia Karacioni, fosta concubină a lui Florin Moldovan

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite