Festivalul de Muzică Vieneză a transformat Aradul în mica Vienă de pe Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Festivalul de Muzică Vienează a debutat aseară şi va ţine până pe 18 noiembrie
Festivalul de Muzică Vienează a debutat aseară şi va ţine până pe 18 noiembrie

Filarmonica de Stat din Arad este, începând de aseară, gazda celui mai mare eveniment cultural al anului. O serie de operete, repertorii deosebite şi dirijori cunoscuţi ai lumii muzicale vor face deliciul Festivalului de Muzică Vieneză.

Filarmonica de Stat rămâne şi în această toamnă o prezenţă activă în viaţa culturală a oraşului de pe Mureş. Melomanii sunt provocaţi să ia parte la cel mai mare eveniment al anului, organizat la Palatul Cultural. Este vorba despre a V-a ediţie a Festivalului de Muzică Vieneză. Organizatorii spun că acest eveniment a transformat oraşul nostru în mica Vienă.

„Filarmonica de Stat din Arad a pus în scenă o serie de proiecte muzicale de anvergură, care au făcut ca în prima parte a acestui an, până la vacanţa de vară, peste 10.000 de arădeni să ia parte la concertele organizate la Arad. Sperăm ca numărul melomanilor să fie şi mai mare pe parcursul festivalului”, a declarat Rodica Tălmaciu, director la Filarmonica de Stat.

Toamnă muzicală

Festivalul se va desfăşura până pe 18 noiembrie şi îi va aduce la Arad pe cei mai cunoscuţi dirijori ai lumii muzicale. Debutul l-a avut dirijorul Christian Pollack din Austria şi solista Anna Ryan, tot din Austria. Următorul concert este programat pe 10 respectiv 11 noiembrie, când celebrul dirijor austriac Wolfgang Groehs va organiza două seri de muzică şi poezie de excepţie. „Maestrul austriac Wolfgang Groehs îi va dirija pe soliştii Anna Ryan şi Jowita Sip. La concertele din următoarele zile vom avea invitaţi actori precum Valentin Voicilă, vom organiza seri cu recitaluri de pian şi operete de excepţie”, a adăugat Rodica Tălmaciu.

Aseară, sute de arădeni au ţinut să participe la începutul festivalului şi s-au arătat extrem de mulţumiţi de repertoriu.

Moment aniversar de excepţie

Festivalul de Muzică Vieneză se va încheia cu un concert festiv care va marca împlinirea a 120 de ani de la înfiinţarea Societăţii Filarmonice din Arad. Concertul aniversar va avea loc pe 25 noiembrie, de la ora 19.00, şi îl va avea ca dirijor pe cunoscutul Dorin Frandeş care îl va acompania pe solistul Sorin Dogariu.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite