Daniel Lăcătuş: „Street-dance e mai mult decât un dans”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Lăcătuş
Daniel Lăcătuş

Tânărul a dansat cu succes în faţa colegilor din generală, lucru care l-a determinat să ia în serios marea pasiunea pentru mişcarea ritmică. Tânărul spune că a îmbrăţişat această pasiune pentru că este vorba de un dans mult mai special decât cele cu care sunt obişnuiţi majoritatea românilor.

Profil


Născut. 15.03.1990, Arad
Studii. Grupul Şcolar Spiru Haret Arad
Familie. Necăsătorit

Dacă în anii copilăriei îi plăcea să danseze în faţa oglinzii şi prin camerele apartamentului, astăzi, Daniel şi-a îndeplinit visul cel mare: face parte dintr-o trupă de street dance şi îşi încântă publicul cu cei mai profesionişti paşi de dans. Pentru Daniel, street dance înseamnă dans de cartier, acolo unde a crescut şi el.


A doua familie


„Ador ceea ce fac pentru că am crescut în cartier alături de mulţi prieteni. Mi-a plăcut de mic dansul, de aceea am hotărât în urmă cu doi ani să mă alătur trupei de street dance manageriată de prietenul meu Niggar. Trupa noastră de dans este a doua mea familie”, a explicat tânărul Daniel. De doi ani, Daniel evoluează în trupa UpGrade din Arad. Împreună au participat la nenumărate petreceri şi baluri. Concursurile nu au fost foarte multe, însă de fiecare dată, componenţii trupei, împreună cu Daniel, au ieşit pe un loc demn de apreciat. „Cu dansul pot spune că am început de jos. Cu timpul însă, am ajuns să fac lucruri la care nici nu visam vreodată. Mă bucur foarte mult că am avut şansa să-l cunosc pe Niggar, managerul nostru de trupă, şi că în prezent particip alături de ei la toate evenimentele la care suntem invitaţi”, a mărturisit arădeanul.


Certuri copilăreşti


Tânărul spune că îşi petrece mai tot timpul alături de colegii lui, fie că sunt la repetiţii, la vreun concurs sau bal. „Cele mai frumoase momente sunt acelea când ieşim după un spectacol la vreo discotecă sau a doua zi la un grătar”, a continuat Daniel Lăcătuş. Ca în orice colectiv, Daniel recunoaşte că a avut parte şi de mici conflicte, când unul dintre colegii de trupă nu era de acord cu ceilalţi, sau invers.
De fiecare dată însă, a învăţat să treacă uşor cu vederea şi să scoată în evidenţă partea frumoasă a lucrurilor. Daniel a mai spus că a ales street dance-ul pentru că este un dans mai special, la care e nevoie de mai mult talent, răbdare şi foarte multă repetiţie. „În liceu am participat şi la Balul Bobocilor şi am avut ocazia să dansez mult mai multe stiluri. Street-dance-ul cred însă că mă caracterizează cel mai bine. Dansăm individual şi e ceva mult mai mult decât un dans oarecare”, a încheiat Daniel.

Întrebări şi răspunsuri

Cum caracterizezi tu street-dance-ul?
Un dans de cartier, libertin, care îmi dă voie să mă exprim aşa cum sunt eu în realitate. Mi-a plăcut de mic viaţa de cartier, de aceea ador acest dans.

Ce calităţi trebuie să aibă un bun dansator de street dance?
Să fie talentat, să aibă
răbdare, să vină la repetiţii regulat şi să fie serios. Numai prin multă muncă poate excela şi numai în dans e valabilă această regulă.

Ce ţi-ar place să faci în viitor?
Aş vrea să mă ţin de dans cât mai mult. E o pasiune la care nu aş putea să renunţ uşor, indiferent de obstacolele care vor apărea.

Ce-i place

Daniel Lăcătuş a mărturisit că îi plac persoanele curajoase, omenia şi sinceritatea. „Îmi place ca cineva să-mi spună în faţă ce are de zis, nu să mă mintă. Atâta timp cât eu sunt sincer cu cei din jurul meu, am aceleaşi pretenţii”, a explicat tânărul arădean.



Ce nu-i place

Tânărul a spus că nu-i plac oamenii orgoloşi, vorba pe la spate şi persoanele mincinoase. „Nu îmi place să fiu minţit, păcălit sau dus cu zăhărelul. Prefer realitatea şi adevărul, oricât de dure ar fi acestea uneori”, a conchis Daniel Lăcătuş. Daniel mai spune că nu-i place să se trezească de dimineaţă.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite