Navetiştii de autobuz, taxaţi la buzunar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania de Transport Public (CTP) îşi creşte veniturile pe spatele oamenilor care fac naveta în judeţ. Pentru arădenii care fac cel mai lung drum cu autobuzul, CTP-ul creşte preţul biletelor şi al abonamentelor cu 20 la sută.

Naveta a devenit o adevărată corvoadă pentru majoritatea arădenilor care fac zilnic drumul în judeţ. Din lipsă de resurse şi de idei, Compania de Transport Public Arad a decis că preţurile biletelor şi ale abonamentelor sunt mici. Motivele invocate de companie sunt puse în cârca creşterii preţului la motorină, a cursului euro, dar şi a majorării TVA.


„Pentru a se realiza creşterea veniturilor proprii din bilete şi abonamente şi a limita necesarul suplimentar de subvenţie, dar şi din raţiuni de ordin social, se propune creşterea tarifelor cu o medie de 20 la sută, măsură ce va atrage venituri suplimentare de circa 60.000 de lei lunar”, a spus Petre Cuvineanu, director adjunct al CTP Arad. 


Îşi cresc veniturile


Scumpirea transportului public în judeţ ar urma să crească veniturile companiei cu aproximativ 60.000 de lei în fiecare lună. „Cauzele ce determină luarea acestei măsuri sunt creşterea substanţială a preţului motorinei, creşterea cursului euro care a determinat creşterea preţurilor produselor şi serviciilor, dar şi creşterea TVA la 24 la sută.


Mai mult de atât, subvenţiile solicitate sunt insuficiente”, a mai spus Cuvineanu. Efectele deciziei de a creşte preţurile vor fi simţite din luna mai, dar navetiştii îşi fac calcule de pe acum. „Dăm mulţi bani pe abonament şi avem pretenţia să avem condiţii. Suntem cei mai nepăsuiţi în această privinţă pentru că s-au scos şi două linii de tramvai. Cei de la primărie sau cine se ocupă de acest segment să ţină cont şi de nemulţumirile noastre”, a spus Carla Neagu, care face zilnic naveta din Ghioroc.

Ultima majorare a fost efectuată începând cu martie 2009.
Petre Cuvineanu, director adjunct CTP

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite